İcloud Şifre Değiştirme

0
18130

Apple marka telefon, tablet veya bilgisayarlarınızda Apple’ya bağlı kimlik pasaportunuzu saklamaya yarayan bir uygulamadır. iCloud, sizin sakladığınız kişisel e-posta adresinizin gizliliğini korumaktadır. Apple kişisel parolanız ayrıca “iPhone’umu Bul” isimli uygulama ile aygıtınızın konum bilgisini belirlemenize yardımcı olur. Bu cihazın kaybolması gibi durumlarda büyük avantaj. Ayrıca yine bu parola onu uzak bağlantı ile kolayca silmenize imkan sağlar. Bu yüzden önemli bilgilerinizi korumak adına parolanızı sık sık değiştirmeniz önemlidir.

iCloud Parolası Nasıl Değiştirilir?

İlk olarak https://appleid.apple.com/#!&page=signin adresini kullanarak Apple kimliğiniz ile giriş yapın. Açılan sayfanın “Güvenlik” bölümünü tıklayarak burada Parolayı Değiştir diyiniz. Birinci kutuya şuan kullandığınız Apple parolanızı, diğer iki kutuya değiştirmek istediğiniz Apple parolanızı girip Parolayı Değiştir düğmesine basın.

iCloud Tam Olarak Nedir?

iCloud Apple aygıtınıza (Telefon, tablet, bilgisayar) çok gelişmiş bir yöntem ile uzaktan bağlantı kurmanıza olanak sağlayan bir sistemdir. Bu sistem sayesinde cihazınızın, fotoğrafları, rehber bilgileri gibi çok önemli noktalarına ulaşma imkanı bulursunuz.

iCloud Parolamı Unuttum?

Apple parolanızı unuttuysanız https://appleid.apple.com/tr adresine gidin ve aşağıda bulunan “Apple Kimliğinizi veya parolanızı mı unuttunuz?” seçeneğini tıklayın. Ardından karşınıza gelen “Giriş Yapmada Sorun Mu Yaşıyorsunuz?” Bölümüne e-posta adresinizi yazarak devam düğmesine basın.

Güçlü Bir iCloud Parolası Belirleme

Apple için güçlü bir parola seçmek istiyorsanız bazı özel noktalara dikkat etmenizi önermekteyiz. İlk olarak parola uzunluğunuz dikkat çekiyor. Parola uzunluğunuz en az 8, hatta 10 veya 12 haneden oluşmalı. Bir adet büyük harf, bir adet küçük harf mutlaka bulunmalı. Harflerin ardına sayılar ya da noktalama işaretleri gelmelidir. Birbirini takip eden harfleri ya da ardışık sayıları kullanmaktan çekinmelisiniz. Ayrıca, kullanacağınız harfler anlamlı bir kelime grubu ya da size ait özel bir şeyi ifade eden kelimeler oluşturmamalı. Doğum tarihiniz gibi herkes tarafından kolayca öğrenebilir şeyleri parolanızda kullanmamalısınız. Kombinasyon için, harf, sayı, noktalama işareti tercih etmeniz gerekmektedir. Örnek olarak, 7X1*6b-kR tarzı bir parola. Bu örnek parolada sizin de gördüğünüz gibi aynı tür birimler mümkün mertebe art arda gelmemiştir. Sayıdan sonra harf, sonra tekrar sayı, sonra yıldız gelmiştir. Siz de, aynı birimleri arka arkaya getirmemeye özen göstermelisiniz.

Önceki İçerikGoogle Pixel Özellikleri ve Fiyatı
Sonraki İçerikDropbox Şifre Değiştirme
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz