Google konum geçmişi nasıl silinir

0
1808

Eğer Android işletim sistemine sahip bir cihaz kullanıyorsanız Google sizin nereye gittiğinize ait bütün kayıtları tutuyor.Bildiğiniz gibi Android işletim sistemine sahip cihazlarda Gmail hesabı açarak kullanabiliyorsunuz.Bu servis üzerinde birçok ayar ve özellik bulunmaktadır.Bu özelliklerden biriside harita ve konum bilgisi özelliğidir.Google bu sisteme kayıtlı tüm bilgileri kayıt ediyor ve özellikle gittiğiniz yerlerin bir kaydınız tutmaktadır.

Bu özelliği açıp kapama seçeneği, telefon veya tablet ilk kurulduğu sırada kullanıcıya sunuluyor.Ancak kurulum sırasında gözden kaçırabilirsiniz.Bu özelliği açıp açmadığınızdan emin olmayabilirsiniz.Yani bu özellik açık ise karşınıza tüm gittiğiniz yere ait bilgiler ve harita bilgileri çıkabiliriz.

google-konum-gecmisi

Konum geçmişinize bakmak için, Google’ın Haritalar arayüzündeki sitesini kullanabilirsiniz. Google hesabınızla giriş yaptıktan sonra belirli zaman aralığı için konum geçmişine erişiliyor. Eğer geçmişiniz kaydedildiyse, daha önce gittiğiniz yerler kırmızı noktalar ile ifade ediliyor ve aralarında yaptığınız yolculuklar da kırmızı çizgilerle gösteriliyor.Burada belirtilen yerleri yani kayıtları silmek istiyorsanız ise Geçmişten Kaldır seçeneğini tıklayarak silme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.Google’ın konum bilgilerinizi kullanmamasını istiyorsanız da, sağ üstte bulunan Geçmiş Ayarları seçeneğine gidip, konum geçmişini kapatabilirsiniz.

Önceki İçerikFacebook Canlı Yayın Özelliği
Sonraki İçerikBluetooth 4.2 Neler Sunuyor?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz