Bluetooth 4.2 Neler Sunuyor?

0
2469

Yeni Bluetooth standardı olan Bluetooth v4.2, özellikle Nesnelerin İnterneti için yeni olanaklar sunuyor.Bluetooth,artık her cihazda karşımıza çıkan ve işlerimizi kolaylaştıran bir özellik olarak görünmektedir.Dada önceden sadece cep telefonlarında ve laptoplardan kullanılan bu özellik artık arabalarda,fotoğraf makinalarında kullanılmaktadır.Türkçe’ye Nesnelerin İnterneti olarak kazandırılan Internet of Things (IoT) cihazlar da Bluetooth teknolojisinin nimetlerinden faydalanıyor. 2020’ye kadar 28 milyar “nesneyi” internete kazandırması beklenen IoT, Bluetooth 4.2 ile birlikte nesneleri daha kolay bir şekilde internete bağlayabilecek.

Geçtiğimiz aralık ayında ise Bluetooth Special Interest Group (SIG) tarafından bu standart için yeni bir özellik duyuruldu ve Bluetooth 4.2 çıktı ve aynı zamanda IPv6 bağlantısı sunan Internet Protocol Support Profile (IPSP) desteğini de geldi.Bluetooth 4.2 ile daha az güç tüketimiz ve artan transfer hızı bulunuyor.Yeni Bluetooth sürümü artık 2.5 kat daha hızlı bir şekilde veri transferi yapılabilecek.Paket kapasitesi de Bluetooth 4.2 birlikte 10 kat artmış durumda.

bluetooth-yeni

Bluetooth 4.2 ile en dikkat çeken özelliği ise gizlilik ve güvenlik üzerine olduğu görülüyor.Gizlilik protokolleri sayesinde Bluetooth Smart cihazların üçüncü şahıslar tarafından takip edilmesi engelleniyorBluetooth 4.1’in sunduğu AES şifreleme sayesinde BR/EDR bağlantıları koruma altına alınmıştı. 4.2 ile birlikte FIPS algoritmaları devreye giriyor ve geniş çapta bir koruma sağlıyor.

Önceki İçerikGoogle konum geçmişi nasıl silinir
Sonraki İçerikDaha Ucuza Bilgisayar Satın Alma Rehberi
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz