Zyxel Modem Giriş Şifremi Unuttum

4
33475

Modeme giriş şifresini unuttum, ne yapmam gerekiyor?
Modeminizin varsayılan erişim şifresi “ 1234 “ ya da “ ttnet”(mutlaka küçük harflerle olmalı) ‘dir. Varsayılan şifreyi değiştirmiş ve yeni şifreyi unutmuşsanız bu iki şifre ile modeminize erişemeyebilirsiniz. Bu durumda aşağıdaki adımları izleyerek modeminizi resetlemeniz (Fabrika Ayarlarına Geri Döndürme) gerekmektedir. Modeminizi resetlediğinizde erişim şifresi yine “ 1234 “ ya da “ ttnet” olacaktır.

Resetleme işlemi (Fabrika ayarlarına dönüş) sırasıyla şöyledir:

Cihaz açma / kapama tuşuna basılarak kapalı duruma getirilir.
Cihaz kapalıyken arka kısmında bulunan reset tuşuna(küçük bir tuş) kalem ucu ile basılı tutulur.
Reset tuşu basılıyken elimizi reset tuşundan çekmeden modem açma / kapama düğmesine basılarak tekrar açılır.
Modemin tüm ışıkları sönüp yanıncaya kadar (yaklaşık 20 Sn.) reset tuşuna basılı bir şekilde durur ve bu işlem olduktan sonra reset tuşundan elimizi çekeriz.
Reset tuşundan elimizi çektikten sonra power – lan (10/100) -ve dsl ışıkları sabit oluncaya kadar beklenir.
Sonra internet explorer sayfasından adres kısmına 192.168.1.1 yazılarak modemin arayüzüne erişilir.
Karşımıza gelen şifre ekranındaki noktaları silerek (modemin resetlendiği varsayılarak) default şifre olan ttnet ya da 1234 yazıp modeme erişim sağlanır.
Not: Resetleme işleminin gerçekleşmesi için 1. ve 4. seçenekler yapılırken elinizin reset düğmesinden çekilmemesi gerekmektedir, aksi taktirde resetleme işlemi gerçekleşmez. Unutmayınız ki reset işleminden sonra modem üzerindeki tüm bilgiler yapmış olduğunuz ayarlar SİLİNECEKTİR ve fabrika ayarlarına dönülecektir. Reset işleminden sonra giriş şifreniz fabrika ayar şifresi olan “1234” ya da TTNET kampanyasından alınmış bir modemse “ttnet” olacaktır.

Önceki İçerikGeneral Mobile Talkback Nasıl Kapatılır
Sonraki İçerikSamsung Android 6.0 Marshmallow Güncelleme Tarihleri Yayınlandı
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

4 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz