General Mobile Talkback Nasıl Kapatılır

7
33993

Talkback Nedir
Android telefonlarda olan farklı bir özelliktir.Cihazda yapmak istediğiniz işlemleri sesli olarak yapmanızı sağlar ama bazı modellerde bu sinir bozucu br işlemdir ve kapatmak isteyebilirsiniz.Genel olarak görme engelleli arkadaşlarımız için yapılmış bir özelliktir.Ekrana dokunduğunuz zaman sesli olarak karşılık verir ve işlemleri bu şekilde yapabilirsiniz. Talkback açtıktan sonra kapatamayabilirsiniz nedeni ise ekran kullanımız biraz farklı duruma gelecektir.

Peki Talkback nasıl kapatılır yani bu özelliği nasıl kapatabiliriz.
-İlk olarak bu özelliği kapatmak için ayarlar bölümüne giriş yapınız.Daha sonra tek dokunma yerine ayarlar bölümüne çift dokunma işlemi ile açınız.
-Daha sonra ise Uygulamalar>Ayarlar>Erişilebilirlik Kısmından TalkBack yolunuz izleyiniz.
-Son olarak ise Talkback özelliğini pasif hale getirerek kapatma işlemini yapabilirsiniz.

Not : Hata ile açılabilecek bir durumdur ve en önemli durum ise Talkback özelliği aktif iken ekranı aşağı yukarı kaydırmak için çift parmağınız ile dokunarak kaydırma işlemi yapabilirsiniz.

Önceki İçerikFiat Egea Motor Seçenekleri ve Fiyatı
Sonraki İçerikZyxel Modem Giriş Şifremi Unuttum
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

7 YORUMLAR

  1. benim telefonum gm 5 plus telefon kardeşim sayesinde talkback modu açılmış ve geri çıkma,kamera,mikrofon gibi tuşlar dışında hiçbirine basılmıyor lütfen yardım edin

  2. benim telefonum gm 5 plus telefon telefonu karıştırırken talkback modunu açmış bulundum ve geri çıkma,kamera,mikrofon gibi tuşlar dışında hiçbirine basılmıyor ne yapmam gerek

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz