Zhiyun Crane 2 Professional 3-Axis Stabilizer İnceleme

0
657

Zhiyun Crane 2 Professional 3-Axis Stabilizer İnceleme
Bir fotoğrafçının en büyük isteklerinden biri her zaman işini en iyi şekilde yapmak ve mükemmel görüntüler kayıt etmektir. Bu durum aynı şekilde bir düğün videocusu için de geçerlidir. Ya da daha kişisel kayıt yapan kişiler için de ayı durum söz konusudur. Ve artık video çekmenin zirvelerini tadabileceğiniz teknolojik adımlar atılmakla birlikte günümüzde herkesin bu cihazları elde edebiliyor olması yeni dönemlerin başlangıcı olarak ta sayılabiliyor.

Video çekmekte olan bir kameramanın omuzundaki cihazı bir hayal edin. Ağırlığı bir dert tutması ve kontrol etmesi bir dert, yorulması ise apayrı. Ama elinizde en fazla 3 kg’lık bir aygıtın aynı özelliklerde ve daha kolay çekim yapabileceğini söylesek ne düşünürsünüz? İşte bu cihaz da beklenenleri aratmayacak nitelikte bir buluştur. Başlarda 1.5 kg ağırlığı taşıyabilecek şekilde dizayn edilmiş ve daha sonraları geliştirilerek önce 1.8 kg ve daha sonra 3 küsür kg ağırlıklara kadar ulaşabilen cihazlarla video kaydı elde etmek eskisinden daha kolay bir hal almıştır. Kendi döner başlığı sayesinde kullanmak istediğiniz modları açarak istediğiniz için kayıt yapabilecek ve elinizden düşüremeyeceğiniz bir cihaz karşınızda duruyor.

El gimbalı olarak bahsedilen bu cihazın en büyük avantajlarından biri kullanım kolaylığı dışında titreşimlere olabildiğince az cevap vermesidir. Özellikleri arasında yer alan Follow focus ayrıntısı, yeni motorlarının kullanımı sayesinde 2 kat daha üstün bir tepki ve hassas hareket imkanı sunmasına olanak sağlıyor. Bunun üzere saniyede 4 bin kez titreşim kontrolü yapabilen gimbal sayesinde artık daha kaliteli içerikler elde edebiliyor olacaksınız. Diğer el gimballarına göre 360 derecelik bir dönüş açısına sahip olan cihaz, bulunduğunuz noktadan itibaren hiç bir hareketi ya da görüntüyü kaçırmadan ayağınıza kadar getirebiliyor.

Kaliteli cihazların pil şarj ömürlerinin düşük olması her zaman bir şikayet konusu idi. Ancak bu cihazda artık bu problem tarihe karışıyor. Tam 6000 mAh batarya kapasitesi sayesinde olabildiğince uzun süre cihaz, aktif olarak kullanıma açık kalabiliyor. Yapılan testlere göre 18 saate kadar açık kalarak çalışma imkanı sunabiliyor. Tripod, USB kabloları gibi yan aksesuarları da kutu dahilinde veriliyor.

Önceki İçerikKlima Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
Sonraki İçerikİphone X Teknik Özellikleri
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz