İphone X Teknik Özellikleri

0
686

İphone X Teknik Özellikleri
Bir çok özelliği ile dikkatleri üzerine çekmeye başlayan iphone 8/ 8 plus ve X telefonları  meraklıları iyice heyecanlandırmış durumda. Yakın zamanda bu telefonların tanıtımları yapıldı. Bazıları ilk anlarda bu olayın habercisi oldu bazıları ise yenilerde meraklarını gidermeye başladı. Ama sonuç olarak bu telefonlar şimdiden oldukça çok konuşulacağa benziyor. Bakalım şimdi İphone X bizlere ne sunuyor?

İphone X telefonunda plus’ta olduğu gibi pek çok özellik bulunuyor. En çok ta işlemcisi ve kamera özellikleri ile ön plana çıkmayı amaçlayan iphone telefonlar, bu sefer kullanıcısının yüzünü güldürmeyi başarabilecek mi hep birlikte göreceğiz.

Öncelikle işletim sistemi ve işlemcisi ile başlayalım. İphone X, ios 11 işletim sistemini kullanıyor. 6 Çekirdeğe sahip A11 bionic işlemcisi ile gücüne güç katan bu telefon önceki serilerine göre büyük bir fark yaratmış durumda. Görünürde %25 lik bir hızlanma söz konusu. İphone X modelinde 3 GB’lık bir RAM desteği sunuluyor. İos işletim sistemi fazla RAM harcamadığına bakacak olursak 3 GB’lık RAM açıkçası fazlasıyla iş görür niteliğinde.

Pil kullanım ömrüne bakacak olursak iphone 7’ye göre 2 saat daha uzun ömürlü olması bekleniyor. Ayrıca yeni gelen seride hızlı sarj özelliği ve kablosuz sarj özelliği de bulunuyor. Ancak bu konuda normal verilecek aparatlardan çok gelişmiş yan aparatların alımının söz konusu olabileceği haberleri dolaşıyor.

Kamera özellikleri iphone 8 plus ile benzerlik gösteren bu modelde portre modu daha da yenilenmiş bir hali ile geliyor. Stüdyo ışığı, sahne ışığı, doğal ışık, kontur ışığı  ve sahne mono ışığı gibi seçenekleri kullanıcılarına sunuyor.

Son olarak ta 10. Yılına özel sunduğu modelde Touch ID özelliği bulunmayıp Face ID özelliği bulunuyor. Yani parmak içi okuyucusunun yerine yüz tanıma özelliği getirilmiş durumda.

Önceki İçerikZhiyun Crane 2 Professional 3-Axis Stabilizer İnceleme
Sonraki İçerikİphone 8 Teknik Özellikleri
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz