İphone 8 Teknik Özellikleri

0
728

İphone 8 Teknik Özellikleri
Plus serisinin göz kamaştırıcı ve parmak ile gösterilebilecek ürünlerinden biri olma özelliğini her zaman elinde tuttu ve ayrıca her zaman bir adım önde olma hedefini koruduğunu söyleyebiliriz. En çok göze çarpan iphone 8 ve iphone 8 plus telefonlarının arasında yine apple plus serisinin önünü açmış durumda. Özelliklerine teker teker baktığımızda dahi insanın içinin cız ettiği bir plus ile karşımıza çıkıyor. Teknik özellikleri bakımından olsun, telefonun dış görünüşü ve tasarım hissiyatı bakımından olsun, telefon kullandığınızı hissedeceğiniz bir ürün ile karşı karşıyayız.Kamera ve görüntü yapılarının iyileştirilmiş olması, ekran genişliği, işlemcinin güçlü olması ve genel bazda özelliklerine baktığımızda kayda değer bir yapının ortaya çıkmış olması fevkalade güzel.

Tasarım ve Boyutlar
İphone 8, 6’lı serisinden bu yana aynı tasarım anlayışı ile modellerini çıkartmaya devam etti. Bu yıl ki serisinde bir farklılık beklerken çok ta göz kamaştırıcı ayrıntılara yer verilmedi. Çerçevesiz bir dönem beklentilerine de cevap vermeyen iphone 8, 4.7 inçlik bir ölçü ile yoluna devam etti.  Tasarım konusunda çok fazla göze çarpan bir şey yokken sadece ilk defa kasa cam ile kaplanmış oldu. Bu da görünüm ve tasarım bakımından önemli bir yenilik sayılabilir. Çelik ile güçlendirilmiş kasa %50 oranında daha sağlam. Kasa ölçülerine gelecek olursak, 143.5 x 71 x 7.3 mm olarak bu serisi belirlenmiştir. Ayrıca IP68’e sahip bir sertifikası vardır.

Ekran
Telefon piyasasında yine en’leri oynamaya adım atan iphone 8, 4.7 inçlik bir ekran boyutu ile karşımıza çıkıyor. Yüksek piksel yoğunluğu olarak tanımlayabileceğimiz Retina HD ekran teknolojisi bulunan bir ekrana sahiptir. Her açıdan bakma teknolojisi olarak sayılabilecek ve herhangi bir görüntü ya da renk kaybına uğratmayan IPS teknolojisine sahip ve 4.7 inç Diagonel, LCD multi bir ekrana sahiptir. Ayrıca touch geniş ekran özelliklerine sahiptir. 326 ppi yoğunluğuna sahip ve 1334 x 750 pisellik bir çözünürlüğü bulunan ekran yapısında tipik 1400:1 kontrast oranı da bulunmaktadır. Apple’ın en son çıkarttığı 8 serisinin telefonlarından olan iphone 8 bu sene gerçekten beklenen ilgiyi görebilecek mi önümüzdeki günlerde göreceğiz.

İşlemci – Ram – Depolama
İphone 8’de apple, 11 bionic işlemci kullanmaktadır. Bu durumu iphone 7 ile karşılaştıracak olursak IP7’de A10 idi. Şu an bir üst seviyesine geldiği gibi bu fark, %25 lik daha iyi bir performansa sahip olacağı anlamını ve çoklu çekirdek birleştirmelerinde %70’lik bir artışa çıkacağını göstermektedir. Toplamda 6 çekirdek bulunmasına karşın bunun sadece 4 tanesi normal zamanlarda kullanılırken geriye kalan 2 tanesi ise yüksek performans gibi durumlarda aktif hale geçmektedir. Ram konusuna geçtiğimizde ise İphone 7’de olduğu gibi bunda da 2 GB Ram kullanılması tercih edilmiştir. Kapasite bakımından bakacak olursak 64 GB ve 256 GB depolama alanlar mevcuttur. Her halukarda kayda değer özellikler mevcuttur.

Kamera
Kamera bakımından baktığımızda, 12 MP’lik arka kamera ve 7 MP’lik ön kamera gözümüze çarpmaktadır. Çektiği fotoğraflara sizler de şahit olacak ve mükemmel görüntü kalitesinde kaybolup gidebileceksiniz. Video çekme özelliğinde ise 4K’lık muhteşem çözünürlük ve 60 fps ile kayıt yapabileceksiniz. Bu durum da aynı zamanda 1080p’de 240 pfs’ye çıkmış olacak. f/1.8 diyafram açıklığına sahip kamera özelliğinde ayrıca 5 kata kadar dijital yakınlaştırma da mevcut. Bu söylenenler dışında, Vücut ve yüz algılama sensörleri, pozlama denetimi, panorama( 63MP’e kadar ), Dört LED’li True Tone Flash, otomatik ve dokunarak netleme, altı bileşenli lens, optik görüntü stabilizasyonu gibi özellikler başlıcaları olmak üzere geniş bir kamera kalitesi bulunmaktadır.

Diğer Özellikler
Batarya özelliklerine baktığımızda eski iphone 7 ‘ye nazaran çok ta fark yaratan bir özelliği bulunmuyor. Sadece iphone 8 plus’a göre baktığımızda kablosuz bağlantılar üzerinden kullanacağınız konuşma süreleri ve ses çalma gibi etkileri 1-2 saat kadar fazla olduğunu görüyoruz. Yeni gelen iphone serilerinde hızlı şarj özelliği bulunuyor. Bu özelliğe göre de telefonlar yarım saat gibi kısa bir sürede %50 gibi bir şarj oranına ulaşabiliyor. İphone ile birlikte gelen kablosuz şarj özelliklerine baktığımızda ise bu durum sadece Qi uyumlu şarj aygıtları ile mümkün olabiliyor, yani ek aparatlara ihtiyaç duyulabilir. Son olarak iphone 8, IP68 sertifikasına sahip olacak şekilde piyasada yer alacak bundan sonra.

Önceki İçerikİphone X Teknik Özellikleri
Sonraki İçerikGoogle Play Store Güncelleme
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz