Yeterli Depolama Alanı Yok Sorunu Nasıl Çözülür?

0
2608

Yeterli Depolama Alanı Yok Sorunu Nasıl Çözülür
Android işletim sistemlerine sahip akıllı telefonlarda yada tabletlerde birçok sorun ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu sorunlar genel olarak yazılımsal olan hatalardır. Bu sorunlar biraz canınızı sıksada genel olarak çözümü olan ve biraz uğraştıran sorunlardır. Bu sorunlardan biriside genel olarak 8GB depolama alanı olan cihazlarda görülmektedir. Depolama alanı olarak yeterli alan olmadığı için cihazda güncelleme işlemleri yada indirme işlemleri olmayacağı için sıkıntı yaratacaktır. Peki Yeterli Depolama Alanı Yok sorununu nasıl çözebiliriz onları görelim..
Yeterli Depolama Alanı Yok sorunu tam olarak çözülecek bir sorun değildir. Sadece geçici olarak sorunu idare edebilirsiniz. Yani işin kalıcı bir çözümü maalesef yok. Bunun sebebi ise 8Gb olan olması ve dahili depolama alanının genişletilememesidir. Yeterli Depolama Alanı Yok nasıl çözülür görelim.

1- Yeterli alan yoksa yer açalım
Sorun yaşadığınız cihazda kullanmadığınız uygulama yada oyun varsa silebilirsiniz. Genel olarak birçok cihazda yüklü olarak gelen ve silinmeyen uygulamalar bulunmaktadır. Bu uygulamaları Uygulama Yöneticisi üzerinden kaldıramayabilirsiniz ama gelen güncellemelerini silebilir ve yer açabilirsiniz.

Yukarıdaki bölümden kaldırılmayan yani telefonunuzdan silemediğiniz uygulamaların güncellemelerini kaldırabilir ve telefonunuzda yer açabilir ve biraz daha rahat kullanabilirsiniz.

2- Uygulamalarınızı Hafıza Kartınıza Taşıyınız
16 GB yada 32 GB bir hafıza kartı satın alarak taşınabilir olan uygulamaları yada çektiğiniz fotoğraflarınızı hafıza kartına taşıyabilirsiniz. Taşıma işlemi için ise büyük ihtimal bir farklı uygulamaya sahip olmanız gerecektir. İlk olarak bazı taşınabilir uygulamalarını Facebook, Facebook Messenger vb. uygulamaları hafıza kartınıza taşıyabilir ve yer açabilirsiniz.

Hafıza Kartına Taşıma
Hafıza Kartına Taşıma
Developer: devappsmob
Price: Free

Hafıza Kartına Taşıma
Telefonunuza yeni bir Uygulama yüklemeyi denediğinizde varsayılan olarak dahili bellek belleğine girer. Peki ne yapmalısın? En kolay şekilde Uygulamaları Hafıza Kartına Taşıma yapabileceğini bilmediğin şeyler. Uygulamaları Hafıza Kartına Taşıma, uygulamayı telefon belleğinden harici SD karta taşımanızı sağlar.

3- Yedekleme işlemi yaparak yer açabilirsiniz
Eğer hafıza kartınız yoksa bilgilerinizi bilgisayarınıza yedekleyebilirsiniz. Çektiğiniz video ve fotoğraflarınızı bilgisayarınıza yükleyerek telefonunuzda yer açabilirsiniz.

4- Uygulama Önbellek Temizleme
Cihazınızda bulunan uygulamaların önbelleğini temizleyerek yer açabilir ve kullanmaya devam edebilirsiniz. Önbellek işlemini isterseniz manuel yapabilir, isterseniz uygulama ile yapabilirsiniz.

Ayarlar bölümünden Uygulama Yöneticisi bölümüne giriş yaparak önbelleğini temizlemek istediğiniz uygulamaları temizleyebilirsiniz.

Önbellek Temizleyici
Önbellek Temizleyici

Telefonunuzun önbelleğini kolay bir şekilde silmenizi sağlar. Tek tuşa basarak kolayca önbelleğinizi temizleyebilirsiniz.
Uygulama Özellikleri
– Uygulamaları listeleme,
– Listelenen uygulamaların cache’te tuttuğu boyutu gösterme,
– Uygulama arama,
– Tek tıklama ile önbelleği temizleme,

CCleaner-Telefon Temizleyici
CCleaner-Telefon Temizleyici
Developer: Piriform
Price: Free

Dünyanın en popüler PC ve Mac temizlik yazılımı yapımcısı, Priform Android için CCleaner’ı geliştirdi. Birden çok istenmeyen uygulamaları kolay ve çabucak kaldırabilirsiniz. Uygulama önbelleğini, indirme klasörlerini, tarayıcı geçmişini, pano içeriğini ve daha fazlasını temizleyiniz..
Not : Bu bölümde şifre ile giriş yaptığınız uygulamaların önbelleğini temizlediğiniz zaman tekrar giriş yapmak zorunda kalacaksınız.

Önceki İçerikÇiftlik Bank Nedir – Çiftlik Bank Nasıl Kullanılır
Sonraki İçerikSamsung Galaxy J7 Core Google Hesabı Açmak
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz