Yerli AMOLED Ekran Üretilecek

0
1353

Ülkemizde teknoloji alanında geliştirdiği atılımlara bir yenisini daha TÜBİTAK kapsamında çalışmalara başladığını Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık açıkladı.TÜBİTAK ‘ın AMOLED ekran çalışmalara geçtiğimiz aylarda başlandığını açıkladı.

TÜBİTAK ‘tan konu ile ilgili şöyle bir açıklama yapıldı;

” AMOLED ekranlar, kendinden ışıma, görüntüleme hızı, geniş görüş açısı, ince ve hafif olmaları ve esnek alt taban üzerine uygulanabilirlik gibi LCD ekranlara kıyasla birçok avantaja sahiptirler. Bunların dışında AMOLED teknolojisinde LCD ’lerdeki gibi arka plan aydınlatmaya ve filtrelemeye gerek duyulmadığı için enerji verimliliği yüksektir.

TÜBİTAK-MAM-ME Fotonik Teknolojiler Grubu , Türkiye’de ilk defa OLED ekran prototipi için Ar-Ge çalışmalarına başlamış ve bu çalışmaları hızlandırarak AMOLED ekran prototip üretimini hedefleyen projeye dönüştürmüştür. Bu bağlamda, Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı (ARDEB-KAMAG 1007 Programı) kapsamında desteklenen, Enerj ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ’nın Müşterisi Kurum (MK) olarak üstlendiği, Dr. Salih DABAK’ın yöneticiliğini yaptığı, “113G035″ numaralı ve ” 320*240 Piksel RGB AMOLED Aviyonik Ekran Geliştirilmesi” isimli proje tarihinde başlamıştır.

Söz konusu projenin açılış toplantısı, MK, KAMAG temsilcileri, Proje İzleme Komitesi , Strateji-Teknoloji Geliştirme Başkan Yardımcısı Doç.Dr. Murat Makaracı , Malzeme Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Metin Usta , enstitü yöneticileri ve proje ekibinin katılımıyla, tarihinde Malzeme Enstitüsü ’nde gerçekleştirilmiştir. Toplantı, proje yöneticisi ‘ın proje hakkında genel bilgileri içeren sunumuyla başlamış, KAMAG ve MADES tarafından hazırlanan proje izleme ve değerlendirme, mali konular gibi 1007 mevzuatlarını konu alan sunumlarla devam etmiştir.”

Önceki İçerikYoutube’dan 6.5 milyon Euro Kazandı
Sonraki İçerikPlayStation 2 Oyunları Android’e Geldi
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz