Yeni model araçların fiyatları

0
1029

MAZDA 2
Yenilenen Mazda 2, Cenevre’nin ardından İstanbul Autoshow 2010’da sergilendi. 3 ve 5 kapılı versiyonları bulunan Mazda 2, daha sportif bir görünüm kazanmış. Yeni göstergeler ve koltuklarla donatılan aracın konfor seviyesi de artırılmış. Mazda 2’nin konfor donanımlarına ısıtmalı ön koltuklar, elektrikli katlanabilen ve ısıtmalı yan aynalar, anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi, elektrikli ön ve arka camlar (5 kapılı modellerinde), manuel ve otomatik klima, MP4-CD-radyo çalar yeni konfor donanımlarından bazıları.

Monako’da test etme olanağı bulduğumuz aracın yeni süspansiyonlarla sürüş konforu da artırılmış. İki benzinli ve bir dizel motor seçeneği bulunan Mazda 2, Türkiye’de sadece benzinli motor seçeneğiyle gelecek. Kasım ayının ikinci yarısında satışa çıkan aracın fiyatı 32 bin 900 ile 35 bin lira arasında değişiyor.

HYUNDAI ix20 VE GENESIS
Hyundai, ix20 ve Genesis Coupe modellerini Autoshow 2010 fuarıyla birlikte satışa sundu.

Hyundai ix20’de ise 77 ile 125 beygir gücü arasında değişen dört farklı motor seçeneği bulunuyor. Hyundai ix20’nin anahtar teslim satış fiyatı ise 39 bin 400 ile 46 bin 600 lira arasında değişiyor. ix20’nin baz modelinde bile klima, uzaktan kumandalı merkezi kilit ve alarm, elektrikli ön ve arka kapı camları, ışığa duyarlı otomatik yanan ön farlar, elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar, direksiyondan kumandalı radyo-CD-MP3 çalar, yokuş kalkış destek sistemi standart olarak sunuluyor.

Genesis Coupe, 213 beygir gücünde turbo beslemeli 2.0 litrelik motorla donatılmış.

Genesis Coupe’nin anahtar teslim satış fiyatı 83 bin lira.

SSANGYONG KORANDO
Koreli Ssangyong, 4 çeker aracı Korando’yu yeniledi. Yeni Korando C, 13’üncü İstanbul Autoshow’da görücüye çıktı. Kasım ayında Türkiye’de satışa sunulacak olan Korando C’nin fiyatı henüz açıklanmadı.

SUV segmentindeki dördüncü nesli temsil eden Korando C, İtalyan Giorgetto Giugiaro tarafından tasarlanmış. 2 lt’lik 175 beygir gücünde motorla donatılan araç, hem manuel hem otomatik vites seçeneği sunuyor. 100 km’de ortalama 6 litre tüketiyor. Araç 30 km hıza ulaştığında kapıları otomatik olarak kilitleniyor.

MITSUBISHI ASX
Mitsubishi’nin 5 kişilik yeni kompakt crossover’ı ASX, Autoshow 2010’da görücüye çıktı. “Auto Stop&Go” özelliğine sahip olan araç, yoğun trafikte beklerken veya kırmızı ışıkta durulduğunda motoru otomatik olarak durduruyor ve yakıt sarfiyatını minimuma indiriyor. 1.6 lt’lik MIVEC sistemine sahip motorla donatılan ASX’te 7 hava yastığı, virajlarda savrulmayı engelleyen ASTC (aktif stabilite çekiş kontrolü), acil durum stop sinyal sistemi (ESS) ve hız sabitleyici (cruise control) standart olarak sunuluyor. Fuardaki tanıtımıyla birlikte satışa sunulan aracın fiyatı ise 49 bin lira.

NISSAN JUKE
Autoshow 2010’da en çok ilgiyi çeken araçlardan biri kuşkusuz Nissan’ın yeni crossover modeli Juke oldu. Fuardaki tanıtımıyla birlikte 1,5 lt dizel düz vites, 1,6 lt benzinli düz ve CVT otomatik vites, DIG-T 190 beygirlik düz ve 4×4 CVT otomatik vites seçenekleriyle satışa sunulan aracın anahtar teslim satış fiyatı 39 bin 990 liradan başlıyor.

CHERY NICHE VE CHANCE
Chery’nin Chance hatchback ile hibrit otomobili Niche sedan, 2011’in ilk çeyreğinde Türk otomobil kullanıcısıyla tanışacak. Chery’nin Türkiye distribütörü Mermerler Otomotiv, Tiggo 5 modeli için de lansman tarihi belirlemeye çalışıyor.

Niche ve Chence modelleri 2.0 lt’lik otomatik vites seçeneğiyle satışa sunulacak. Tiggo 5 modelinde ise 1.9 litrelik dizel motor seçeneği bulunuyor.

FERRARI 599 GTO
İtalyan Ferrari’nin gelmiş geçmiş en hızlı yol otomobili olarak lanse ettiği 599 GTO modeli, 650 bin euro’luk anahtar teslim satış fiyatıyla fuarda satışa sunuldu.

SUZUKI SWIFT
Suzuki, yeni Swift’i 2011 yılı başında otomobilseverlerle buluşturacak. Yeni Swift, 93 beygir güç üreten 1.2 lt’lik motor seçeneğiyle satışa sunulacak. 100 km’de ortalama 5.0 litre yakıt tüketen yeni Swift; ABS, ESP, çift ön hava yastığı, yan hava yastıkları, perde hava yastıkları ve sürücü tarafı diz hava yastığı gibi güvenlik donanımlarına sahip.

VOLVO V60
Volvo V60’ın Türkiye lansmanı, Autoshow 2010’da yapıldı. V60’ın kabini sürücü odaklı ayrıntılar açısından zengin ama diğer yolcular için de rahat bir yolculuk vaat ediyor. Araçtaki 430 litrelik yük alanı, mevcut en küçük noktadan bile azami kazanç temin edilecek şekilde oluşturulmuş.

1095 mm genişliğindeki bagaj kapağı, yük zemininin altında ve tekerlek yuvalarının arkasında bulunan ekstra alanla birlikte kullanılmasını sağlamak için özel olarak tasarlanmış.

PEUGEOT 508
Fransız Peugeot, Autoshow 2010’da yeni modeli 508’i tanıttı. Türkiye’de 2011’in şubat ayında satışa sunulacak olan D segmentindeki 508’in fiyatı henüz açıklanmadı.

Peugeot 508; Access, Active, Allure ve GT olmak üzere 4 farklı versiyon ve 112 beygir gücünde 1.6 HDi, 163 beygir gücünde 2.0 HDi, 120 ve 156 beygir gücünde 1.6 benzinli motor seçenekleriyle satışa sunulacak. Motor seçeneğine birkaç ay sonra 147 kW (200 beygir) güç üreten 4 çeker HYbrid4 de eklenecek.

KIA MAGENTIS
Kia Magentis, 2011’in ikinci yarısında Avrupa’yla aynı anda Türkiye’de de satışa sunulacak. D segmentindeki Magentis, 136 beygir gücünde 1.7 litre dizel ve 170 beygir güç üreten 2.0 lt’lik benzinli motorlarla donatılmış.

Önceki İçerikOtomobil’de Kampanyalar
Sonraki İçerikNissan, Qashqai modelini 45 bin 990 TL’den başlayan fiyatlarla
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz