Xiaomi Mi 8 Lite Ekran Görüntüsü Alma

0
159

Xiaomi Mi 8 Lite Ekran Görüntüsü Alma
Yeni bir telefona sahip olan insanların genel olarak ilk öğrenmek istedikleri nasıl ekran görüntüsü alınacağıdır. Ekran görüntüsü alma, arkadaşlarla bazı anların paylaşımlarını yapmak veya kaydedilmek istenen bir veriyi fotoğraf şeklinde kaydetmek açısından oldukça önemli bir işlemdir. Ekran görüntüsü alanlar, yakaladıkları görüntüleri diledikleri kişiye gönderebilir veya diledikleri şekilde düzenleyebilirler.

Xiaomi Mi 8 Lite bir telefona sahipseniz ekran görüntüsünün nasıl alınacağını öğrenmek için doğru yerde olduğunuzu belirtebiliriz. Bu yazıdaki adımları uyguladığınızda dilediğiniz ekranın görüntüsünü alabilecek, dilediğiniz şekilde düzenleyip paylaşabileceksiniz. Xiaomi son zamanlarda yüksek miktarlarda kullanılan bir markadır. Gerek çıkardığı cihazlar, gerek ise özellikleri kullanıcılar tarafından oldukça dikkat çekmektedir. Mi 8 Lite modeli için ekran görüntüsü alma işlemi şu adımlar ile yapılmaktadır.

  • Cihazınızda ekran görüntüsü almak istediğiniz sayfaya gelin.
  • Bu kısma geldikten sonra ses kısma ve güç düğmelerine aynı anda basın ve basılı şekilde bir süre bekleyin
  • Bir süre bekledikten sonra kamera deklanşör sesini duyduğunuz gibi ekranda ekran görüntüsü alma efektini göreceksiniz. Bu ses ve efekt ekran görüntüsünün alındığı anlamına gelmektedir.
  • Bu adımlar tamamlandığında ekran görüntüsünü çekmek istediğiniz sayfanın ekran görüntüsü cihazınıza kaydedilmiş demektir.
  • Aldığınız ekran görüntüsüne ulaşmak için Galeri kısmına gitmelisiniz. Bu kısımda “Screenshots” adlı bir dosya bulunmaktadır. Bu dosya içinde çektiğiniz ekran görüntülerini görebilirsiniz. Ya da bildirim çubuğundan bu ekran görüntüsünü görebilirsiniz.
  • Xiaomi cihazlarda fotoğrafları anında paylaşabilme gibi bir özellik mevcuttur. Ekran görüntüsü üzerindeki paylaşma simgesine dokunarak fotoğrafı Instagram, Facebook, Whatsapp gibi mecralarda kolayca paylaşabilirsiniz.
  • Tüm bu işlemler sonucunda ekran görüntüsü alma işlemi başarıyla tamamlanmış olacaktır. Ayrıca görüntüler istenilen yerde paylaşılabileceği gibi istenildiği şekilde de düzenlenebilecektir.

Xiaomi Mi 8 Lite için ekran görüntüsü alma işlemi adım adım bu şekilde yapılmaktadır. Bu işlemleri uy gulamanız durumunda ekran görüntüsü almayı başaramıyorsanız cihazınızla ilgili bir sorun baş gösteriyor olabilir. Bu durumda cihazınıza format atmanız gerekebilir. Ayrıca cihazını garanti kapsamında ise garantiye göndermeniz, garanti kampında değil ise bir bilir kişiye göstermeniz daha sağlıklı olacaktır.

Önceki İçerikTürk Telekom Sil Süpür Nasıl Yapılır
Sonraki İçerikCanon EOS 2000D Özellikleri
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz