WinRAR’la Dosya Şifreleme Nasıl Yapılır?

0
1999

Bilgisayarlar ve son dönemlerde mobil cihazlarda en çok tercih edilen dosya arşivleme programları arasında tercih edilen Winrar programıdır.Bu program sayesinde sahip olduğumuz dosyaları sıkıştırabilir yada açabiliriz. Winrar sayesinde istediğimiz gibi dosyalarımızı sıkıştırabiliriz yada sıkıştırılan dosyaları açabiliriz.Aynı zamanda ise sıkıştırdığımız dosyalara şifre ekleyebilir ve bu dosyalara başkalarının ulaşmasını engelleyebiliriz. İlk olarak yapmanız gereken güvenilir bir yerden Winrar programını indirmelisiniz.Daha sonra ise kurulum yapmalısınız.

Peki Winrar ile dosya şifreleme nasıl yapılır onu görelim..
Masaüstünde belirlediğimiz bir dosyaya sağ tıklayınız ve arşive ekle olarak seçiniz. Daha sonra ise gelişmiş seçeneğini seçiniz ve istediğiniz şifreyi yazınız.

winrar_dosya_sifreleme

Siz tamam olarak onayladığınız zaman ise şifreleme işlemi bitmiş olacaktır.Daha sonra ise bu dosyayı açmak istediğiniz zaman şifreyi girmelisiniz.

Önceki İçerikMobil Cihazda İnternet Ayarı
Sonraki İçerikTelefonumu Fare Olarak Nasıl Kullanırım?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz