Mobil Cihazda İnternet Ayarı

0
1610

Günümüzde en çok kullanılan cihazlar bildiğiniz gibi mobil cihazlar yani android,ios ve windows phone işletim sistemine sahip akıllı telefonlar ve tabletler.Bu cihazlar sayesinde neredeyse tüm işlerimizi kolayca yapabiliyor ve sorunlarımızı ortadan kaldırabiliyoruz.Hatta bu cihazlar sayesinde eğlenebiliyoruz ve vakit geçirebiliyoruz.Oyunlar ve uygulamlar sayesinde hem işlerimizi hemde eğlecemizi ayarlayabiliyor ve vakit geçirebiliyoruz.Tabi bu cihazların en önemli tarafı ise internete bağlanabilmesi yani internet bağlantısı ile bir anlam ifade etmesi diyebiliriz.Piyasada birçok akıllı telefon ve tablet bulunmaktadır.Bu cihazlar günlük hayatımızı sarmış durumda ve en çok kullandığımız özelliği ise internet bağlantısıdır.

Peki mobil cihazlarda yani android,ios ve windows phone yüklü cihazlarda internet ayarları nasıl yapılır yada size neler gereklidir onları görelim..

İlk olarak kullanacağınız cihazın Sim Kart girişi olması gerekmektedir
Daha sonra ise bu sim kartta bir internet paketi olmalıdır.
Hangi model olursa olsun yada marka cihazın APN ayarları yapılmalıdır.APN ayarları cihazın internete girmesi için gerekli ayarlardır.

Android 2.X İnternet Ayarları
Menü / Ayarlar / Kablosuz özelliği ve ağlar / Mobil şebekeler kısmından Paket Veri veya diğer adıyla Mobil Veri‘yi etkinleştirin.
Yine aynı ekranda bulunan Erişim Noktası Adları kısmından “Seçenekler” tuşuna basılır ve “Yeni APN” seçilir.
Karşımıza çıkan seçenekler aşağıdaki gibi doldurulmalıdır.

Android 4.0 veya 4.1 İnternet Ayarları
Menü-> Ayarlar -> Diğer -> Mobil şebekeler kısmından Paket Veri veya diğer adıyla Mobil Veri‘yi etkinleştirin.
Yine aynı ekranda bulunan Erişim Noktası Adları kısmından “Seçenekler” tuşuna basılır ve “Yeni APN” seçilir.
Karşımıza çıkan seçenekler aşağıdaki gibi doldurulmalıdır.

Bu ayarlar aynı zamanda kullandığınız mobil operatöre göre de farklılık gösterir.Bildiğiniz gibi en çok kullanılan 3 farklı operatör bulunmaktadır.Bunlar Turkcell,Vodafone ve Avea’dır.

İsim: Avea İnternet – Turkcell İnternet – Vodafone İnternet
APN: internet

Bu ayarları yaptıktan sonra kaydet dediğiniz zaman işlem tamamlanmış olacaktır ve cihazınız ile istediğiniz gibi internete bağlanabilirsiniz.

Önceki İçerikAndroid Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl Çalışır?
Sonraki İçerikWinRAR’la Dosya Şifreleme Nasıl Yapılır?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz