Android Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl Çalışır?

0
2511

Linux işletim sistemi tabanlı mobil cihazlar için geliştirilmiş olan açık kaynak kodlu işletim sistemine android adı verilmiştir. Aygıtların fonksiyonelliğini genişletecek uygulamaları yazan bir geliştirici gruba sahip olan bu sistem için özel olarak 250.000’den fazla uygulama hazırlanmıştır ve hazırlanmaya da devam etmektedir. Uygulamalar için özel olarak hazırlanan android market sayesinde insanlar istedikleri onlarca farklı konu için kullanabilecekleri uygulamaları ücretsiz ya da paralı olarak rahatlıkla indirebilirler. İlk zamanlar Java dilinde yazılmış olan android işletim sistemi, sonrasında ise Linux kernel üzerine inşa edilmiştir. Şimdilerde ise artık milyonlarca farklı cep telefonu ve tablet üzerinde kullanılan bu işletim sistemi popülerliğine kaldığı yerden devam ediyor.

İlk ortaya çıktığı zamanlar insanlar android işletim sisteminin tam olarak ne işe yaradığını bilmiyordu. Bundan dolayı da bu işletim sistemine sahip olan cep telefonlarını ya da tabletlerini kullanmayı tercih etmiyorlardı. Ancak daha sonrasında cep telefonu ve tabletin en az bilgisayarlar kadar kullanışlı bir hale getirilmesinin hedeflenmesi ile birlikte ileri teknolojiye sahip olan android işletim sistemine sahip bu cihazlar hiç olmadığı kadar ön plana çıkmaya başladı. Birbirinden farklı uygulamaların içerisine şimdilerde en önemli markalar da eklendikçe kullanıcılar pek çok işlemi yalnızca cep telefonu ve tabletleri ile saniyeler içerisinde yapma imkanına da erişmiş oldular.

İnsanlar android aplikasyonlar arasından onlara en uygun olanları seçtikten sonra onları cep telefonu ya da tabletlerine indirirler. Uygulamaların çalışması için aplikasyon çatısı, kütüphaneler, android runtime ve Linux çekirdeğine ihtiyaç duyulmaktadır. Uygulamayı hazırlayan kişiler, herhangi bir sorunun meydana gelmesini engellemek adına her bir noktaya özen gösterirler. En son aşamada ise artık kullanıcılar diledikleri uygulamayı indirebilirler. Ancak uygulamaların istenildiği gibi kullanılması için indirileceği cihazın istenilen bazı özelliklere sahip olması gerekmektedir. Aksi durumda uygulama hata verecek ve cihazda kullanılmayacaktır. Günümüzde özellikle de bankalar tarafından yapılan çalışmalar sonrasında artık pek çok insan bilgisayarları üzerinden yaptıkları işlemlerin büyük bir kısmını cep telefonlarını kullanarak saniyeler içerisinde gerçekleştirme imkanına erişiyorlar.

Önceki İçerikAndroid’de Kişisel Veriler Nasıl Korunur?
Sonraki İçerikMobil Cihazda İnternet Ayarı
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz