Android’de Kişisel Veriler Nasıl Korunur?

0
1258

Günümüzde artık teknoloji daha öncesinde hiç olmadığı kadar büyük bir öneme sahip olmaya başladı. Öyle ki insanlar artık geçmiş dönemlerde çok uzun sürede ya da farklı cihazlarda yapmış oldukları işlemleri yalnızca saniyeler içerisinde yapma imkanına sahip oldular. Android işletim sistemi insanlara bu denli farklı kolaylıkları getirirken eğer ki dikkat edilmezse çok ciddi güvenlik açıklarının da ortaya çıkacağı bilinen bir gerçek. Bunların meydana gelmesini engellemek adına bazı şeylerin yapılması gerekiyor. İlk önce ayarlar menüsünden telefonu şifreleme yolunun takip edilmesi önem taşımaktadır. Telefon şifreleme sekmesine tıklandığı zaman ise kişilerin cep telefonlarının şifrelenme işlemi gerçekleşecektir.

Bununla birlikte android telefon ve tabletlere belirli aralıklar ile format atılmalıdır. Fabrika ayarlarına dönme olarak da adlandırılan bu işlem ile birlikte cihazdaki tüm veriler temizlenecektir. Bundan dolayı kişilerin önemli bilgilerini yedekledikten sonra bu işlemi yapmaları tavsiye edilir. Fabrika ayarlarına geri döndürmek birçok farklı şekilde yapılabilmektedir. Tek bir işlemin yanı sıra farklı şekillerde de cihazın fabrika ayarlarına geri döndürülmesi sağlanabilecektir. İnsanların cihazları ile alakalı yaşadıkları en büyük sorunlardan bir tanesi ise virüsler. Çünkü bunlar cep telefonları ya da tabletlere girdikleri zaman içerisindeki bilgileri virüsü yayan kişilere ulaştırmakta ve bu da oldukça ciddi zararların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Bu durumun önüne geçmek ise aslında çok kolay.

Genel olarak android işletim sistemini kullanan kişiler için birbirinden farklı uygulamalar üretiliyor. İnsanlar da bu uygulamalar arasından istediklerini indirerek kullanmaya başlıyorlar. Ancak burada dikkat edilmesi gereken şey uygulamanın nereden indirildiğidir. Android uygulamaların mümkün olduğu kadar Google Play üzerinden indirilmesi ve virüs taraması yapılması gerekmektedir. Ayrıca indirme işlemi yapılmadan önce yorumlar mutlaka okunmalıdır. Çünkü bazı durumlarda gözden kaçan bazı virüslü uygulamalar da market içerisinde yer alabiliyor. Böylesi zamanlarda daha öncesinde uygulamayı indirmiş kişiler yorumlarda bu durumu belirtiyor. Kişiler de yorumları inceledikleri zaman o uygulamayı indirmemeleri gerektiğini anlamış oluyor. Yalnızca birkaç şeye dikkat edilmesi sonrasında artık insanlar diledikleri gibi android uygulamaları kullanabilecek, böylece cihazlarını istedikleri gibi kişiselleştirebileceklerdir.

Önceki İçerikÇınar Yaprağı Nelere İyi Geliyor?
Sonraki İçerikAndroid Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl Çalışır?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz