Whatsapp otomatik indirme nasıl kapatılır?

0
1089

Whatsapp son dönemin en popüler be en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması oldu başarısını her zaman üst sıralara taşıyor diyebiliriz.Piyasada çok fazla rakip olmasına rağmen en yaygın kullanılanın Whatsapp olduğunu söylemek yanlış olmaz.Whatsapp üzerinden ise sadece mesaj göndermek değil aynı zamanda fotoğraf, video, ses dosyası vb gibi dosya çeşitleri gönderilebiliyor.Özellike son güncelleme ile .pdf .doc gibi dosya uzantılarına da destek vermeye başladı.

Bu kadar özelliğe sahip uygulama ise bazı kullanıcılar otomatik indirme özelliğinden muzdarip olabiliyor. Veri bağlantısı ile internet üzerindeyken istemediğimiz dosyaların otomatik şekilde indirilmesi, internet kotamızı doldurabilir hatta yüksek faturalarla karşılaşmamıza neden olabilir.whatsapp üzerinden gelen dosyaların internet bağlantısı üzerinden indirip indirmeyeceğiniz ayarlamak mümkün.

Whatsapp otomatik indirme nasıl ayarlanır yada nasıl kapatılır

Fotoğraf, video ve sesleri otomatik olarak indirmeyi ayarlamak için WhatsApp > Menü Tuşu > Ayarlar > Veri Kullanımı’na gidin.

Burada WhatsApp’ın ne zaman medyaları otomatik olarak indirebileceğini seçebilirsiniz.

Mobil internet kullanırken
Seçilen medya mobil internet bağlantısıyla bağlanıldığı zamanlarda otomatik olarak indirilir.

Wi-Fi’ya bağlıyken
Seçilen medya bir Wi-Fi ağına bağlı olduğunuz zamanlarda otomatik olarak indirilir.

Dolaşımdayken
Seçilen medya dolaşımdayken otomatik olarak indirilir.

Dikkat: Dolaşımdayken otomatik indirme özelliğini etkinleştirmek dolaşımdaki verinin pahalı olmasından dolayı, mobil operatörünüz tarafından fazladan ücretlendirilmenize neden olabilir.

Önceki İçerikSahte Cep Telefonu Nasıl Anlaşılır?
Sonraki İçerikGeneral Mobile 5 Plus Görüntülü Konuşma Var mı?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz