Sahte Cep Telefonu Nasıl Anlaşılır?

0
5811

Çin ve uzakdoğudan gelen taklit edilen cihazlar ile kullanıcıların başı dertte ve eğer cep telefonları üzerinde pek bir bilginiz yoksa ayırt etmek neredeyse imkansız diyebiliriz.Bazı cihazları neredeyse gerçeğiyle aynı yapıyorlar ve kullanıcılar bu tuzaklara düşüyor.Peki cep telefonu satın almak istedik ve sahte olup olmadığını nasıl anlayabiliriz?İşte cevabı.

Cep telefonlarında ilk akla gelen işlem İmei numarası sorgulama akla gelmelidir.Yani nasıl vatandaşlık no yani TC numaramız varsa cep telefonlarınında bir kimlik nosu yani İmei numarası bulunmaktadır.IMEI numarası her bir cihazın kimlik numarası olup tek ve benzersizdir.

Cep telefonlarımızın imei numarasını öğrenmek istiyorsanız *#06# tuşlarına basınız ve karşınıza imei numaranız gelecektir yada telefonunuzun arka tarafında batarya altında bu numarayı öğrenebilirsiniz.Daha sonra bu imei numarasını devlet kanalı olan E-Devlet üzerinden sorgulama yapabilirsiniz.

imei_numarasi_sorgulama

Burada yani sorgulama işleminde farklı durumlar olabilir.Yukarıdaki örnekte ithalat yoluyla kaydedilen IMEI olarak adlandırılmıştır.Yani yasal yollarla girişi olan bir cihaz uyarısı vermektedir.Bu durum sizin için iyi bir sonuçtur ve rahat bir nefes alabilirsiniz.Diğer bir durum ise Bu İmei numarasının başka cihazlara kopyalandığı tespit edilmiştir uyarısıdır.Bu durumda ise cihazınızın imei numarası farklı cihazlar tarafından kopyalanmıştır ve kısa süre sonra kapanacaktır şeklindeki mesajla kapanma duruma gelecektir.

Bu durum cihazın kaçak olduğunu tam olarak anlatmaz.Kaçak yada sahte bir cihaz olduğunu anlamak için biraz daha incelemek gerekir.Genel olarak cihaz görsel olarak taklit edilen cihaza çok benzer ama içerisindeki Android işletim sistemi yada kamera kalitesi durumun sahte olduğunu anlatabilir.

Cihazın tamamen sahte bir cihaz olduğunu anlamak için ise AnTuTu Officer uygulamasını Google Play üzerinden indirip uygulayabilirsiniz.Bu uygulama cihazın sahte olup olmadığını anlamak istediğiniz cihazın telefon kimliğini kontrol edebilir bu sayede sahte olup olmadığını anlayabilirsiniz.

Telefonun sahte olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Bu bağlantıdan sahte olup olmadığını anlamak istediğiniz telefona AnTuTu Officer uygulamasını indirin ve kurun.
-Daha sonra herhangi bir bilgisayara geçin ve tarayıcınızdan y.antutu.com adresine girin.
y.antutu.com sitesinde oluşan QR kodu telefondan AnTuTu Officer uygulaması ile okutun.
-Tüm bu adımların sonucunda eğer bilgisayar ekranında yeşil renkte “The device has passed!” yazısını görürseniz telefonunuz orijinaldir.

Eğer kırmızı renkte “The device has not passed!” şeklinde bir yazı görürseniz telefonunuz sahtedir.

Önceki İçerikTurkcell T70 Özellikleri ve Fiyatı
Sonraki İçerikWhatsapp otomatik indirme nasıl kapatılır?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz