VLC ile Başka Video Formatlarına Dönüştürme

0
1081

Video formatı dönüştürmek için medya araçları ile değil farklı programları bilgisayarımıza kurarak videolar arası dönüştürme işlemi yapabiliyordun.Artık yeni nesil programlarda özelliğine göre kendi video yada resim dönüştürme işlemini yapabiliyor.Nasıl bir resim editleme programı farkı resim formatlarına dönüştürme yapabiliyorsa,video programlarıda kendi içinde video formatlarında dönüştürme işlemi yapabiliyor.

Açık kaynak kodlu olan VLC player programı ise bu işlemi istediğiniz gibi yapabiliyor.Sadece video izleme işlemi değil video dönüştürme ve ekran görüntüsü alma gibi işlevleride bulunuyor.

VLC Player, kendi içinde bulundurduğu video formatı dönüştürme aracı ile video formatları arasında dönüştürme işlemi yapabilirsiniz.Bu işlemi yapabilmek için ilk olarak VLC Player programını açınız ve Ortam menüsüne tıklayınız.Daha sonra ise “Dönüştür/Kaydet…” bölümüne giriş yapıyoruz.

vlc-palyer-video-donusturme
Ardından sağ bölümden Ekle butonuna tıklayınız ve dönüştürmek istediğinizi videoyu seçiniz.hemen sonra ise “Dönüştür/Kaydet” butonu ile devam ediniz.

video-donusturme-vlc-player
Bir sonraki ekranda kullanmak istediğimiz profili ve hedef dosya çıktısını seçtikten sonra “Başlat” butonuna bastığımızda dosya dönüştürme işlemimiz başlayacaktır.

Ekran Alıntısı

Önceki İçerikSabit disk veya bölümü NTFS biçimine dönüştürmek
Sonraki İçerikİmei Kaydı Yaptırmak
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz