Sabit disk veya bölümü NTFS biçimine dönüştürmek

0
1075

ntfs-fat32-dosya-sistemi
Windows işletim sistemlerinde bildiğiniz gibi iki farklı dosya sistemi bulunmaktadır.Bunlar Fat ve Ntfs olarak biliniyor.Fat dosya sisteminden daha iyi bir performans gösteren ntfs sistemine geçmek gayet basit ve kolaydır.Burada yapacağımız işlem ile sürücüde bilgi olsun olmasın hiçbir şeyi etkilemez ve istediğiniz gibi bu işlemi yapabilirsiniz.

Not : Eğer bu işlemi yaparsanız diğer dosya sistemi olan Fat sistemine geri dönüş olmyacaktır.Bu dönüş için format atmanız gerekcektir.

Dönüştürülecek bölüm veya mantıksal sürücü üzerinde çalışan tüm açık programları kapatın.

Sırasıyla Başlat düğmesiniBaşlat düğmesinin resmi, Tüm Programlar’ı ve Donatılar’ı tıklatın, Komut İstemi’ni sağ tıklatın, sonra da Yönetici olarak çalıştır’ı tıklatın. Yönetici izni gerekli Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.
Komut isteminde convert sürücü_harfi:/fs:ntfs yazın ve ardından Enter tuşuna basın; burada sürücü_harfi dönüştürmek istediğiniz sürücünün harfidir. Örneğin convert E: /fs:ntfs E sürücüsünü NTFS biçimine dönüştürecektir.

Dönüştürmek istediğiniz birimin adını yazın ve ardından Enter tuşuna basın. Birimin varolan adını kullanmazsanız dönüştürme işlemi iptal edilir. Kullanılabilir tüm birimleri Sabit Disk Sürücüler altındaki Bilgisayar klasöründe görebilirsiniz.

Bilgisayar’ı açmak için Başlat düğmesini Başlat düğmesinin resmi ve ardından Bilgisayar’ı tıklatın.

fat-ntfs-donusturmek

Önceki İçerikNVIDIA Shield tablet tanıtım videosu
Sonraki İçerikVLC ile Başka Video Formatlarına Dönüştürme
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz