Telefonumun şarjı çok hızlı bitiyor

0
2856

Soruyu Gönderenin Adı : Ahmet / Mail Adresi:

Ziyaretçimiz Tarafından Sorulan Soru: Telefonumun şarjı çok hızlı bitiyor ne yapabilirim?

Cevap :
1-Telefonunuzun şarjının bitmesindeki en önemli faktör batarya sorunudur.Eğer bataryanızda şişlik varsa büyük ihtimal değişmesi gerekmektedir.Yani yeni bir batarya satın alma zamanı gelmiştir.
2-Diğer bir durum ise cihazdaki yazılımsal sorunlar olabilir yani cihazdaki çalışan uygulamalarda yada işletim sisteminde sorunlar olabilir.Bu yüzden kasma yapan uygulamalar yada arka planda çalışan uygulamalar varsa silmelisiniz.Eğer işletim sisteminden yani Android işletim sisteminden şüpheleniyorsanız sıfırlama yaparak cihazı yeniden kurulum yapabilirsiniz.
3-Kullanım ayarlarınızı değiştirebilirsiniz.Örnek olarak eğer GPS özelliğini kullanmıyorsanız kapatabilir ve işiniz olduğunuz zaman açabilirsiniz.Bu sadece GPS değil diğer özellikler içinde geçerlidir.Ekran ışığınıda azaltabilirsiniz..
4-Telefonunuzun şebekesi çekmediği durumlarda telefonunuzu uçak moduna almanızı tavsiye ederiz; çünkü telefon şebekeye bağlı olmadığı durumlarda şebekeye bağlanmak için daha fazla güç harcar.

NOT: Telefonunuzun güç tüketimine neden olan uygulamaları Ayarlar>Pil adımlarını izleyerek görebilirsiniz.

Aklınıza gelen farklı durumlar varsa onlar içinde önlem alabilirsiniz.Tabi bu durumlar karşısında halen cihazın pil ömrü çok az ise garanti kapsamı içerisinde cihazınızı garantiye yollamanızda fayda var diyebiliriz.Aksi bir durum yoksa mutlaka garantiye yollayınız.

Önceki İçerikTelefon USB kablosunu PC görmüyor Ne Yapmalısınız
Sonraki İçerikBulgur Pilavı Nasıl Yapılır?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz