Telefon USB kablosunu PC görmüyor Ne Yapmalısınız

0
7269

Telefon USB kablosunu PC görmüyor
Akıllı telefonlarda yada tabletlerde fazlasıyla ortaya çıkan sorunlardan biriside usb bağlantısı ile telefonunuzu tanıtamamanız diyebiliriz.Siz telefonunuzu usb kablosu ile bilgisayarınıza bağladığınız zaman tanımaması yada bağlantı kuramamanız sorunudur.Bizde bu sorundan nasıl kurtulabileceğinizi konumuzda anlatacağız.

Bu sorun genel olarak söylediğimizi gibi Samsung, Apple veya HTC markalı akıllı cihazlarda karşımıza gelmektedir.Siz usb kablosu ile bilgisayara bağladığınız zaman hafıza kartınızdaki yada dahili belleğinizde bulunan bilgileri aktarmak istediğiniz zaman telefonunuzu tanımaması ve işlerinizin yarım kalmasıdır.Cihaz şarj oluyor gösterecektir ve şarj olacaktır.Bu durumu nasıl çözebilirsiniz yani bilgilerinizi bilgisayara nasıl aktarabilirsiniz.

Usb Bağlantı Sorunu Nasıl Çözülür Neler Yapabilirsiniz
1-Ekranınızda şifre yada ekran kilidi varsa tanımamam problemi ile karşılaşabilirsiniz yani bilgisayarınızdaki bilgileri göremeyebilirsiniz.

2-Kablonuzda problem olabilir yani kablonun tam uç kısımlarında kırılmalar yada kopmalar olabilir.Mümkünse yeni bir kablo varsa değiştiriniz.

3-Cihazınıza ait olan driver dosyaları kurulmamış olabilir.Bu yüzden her markanın farklı driver dosyaları bulunmaktadır.Driver dosyalarınızı indirerek kurulum yaptıktan sonra cihazınızı usb kablonuz ile bilgisayarınıza bağlayınız.

4-Bilgisayarınızda bulunan antivirüs ve güvenlik uygulamaları güvenlik gerekçesiyle bağlantıyı sağlamanıza engel olabilir.O yüzden bağlantıyı sağlamadan önce devre dışı bırakmanız gerekebilir.

5-3. Seçeneğimizde driver ile ilgili açıklama yapmıştık.Burada da bilgisayarımızda bulunan Aygıt Yöneticisine giriş yaparak bağlantı durumunda soru işareti ile kalan bir durum varsa onları kontrol etmemiz gerekmektedir.Eğer ünlem işareti varsa driver yada program dosyalarını tanıtmanız gerekmektedir.Doğru bir şekilde yada doğru dosyaları yüklerseniz sorun ortadan kalkacaktır.

usb-driver-for-android

6-Kablo seçimide önemli diyebiliriz.Kabloda kopukluk ve sorun olmayabilir ama bazı yan sanayi kablolarda sorunlarda yaşabilirsiniz.Mümkün olduğunca orijinal kablo kullanmaya özen gösteriniz.

7-Son olarak bir durumda ise cihazınızda kurulu güvenlik uygulamaları olup olmadığı.Eğer böyle bir durum varsa uygulamayı kaldırınız yada pasif hale getirerek bağlantı işlemini tekrar deneyiniz.

Bu anlattığımız işlemler cihazınızın bağlantısını bilgisayar ile yapmanızı sağlayacaktır.Eğer doğru bir şekilde kontrol ederseniz mutlaka yapacaksınız.Tek durum ise şu olabilir.Eğer Çin Malı bir cihaz kullanıyorsanız tanıtma sorunu biraz sancılı geçebilir yani zorlanabilirsiniz.Farklı driver dosyaları olduğu için aramanız gerekmektedir.

Önceki İçerikAndroid Başarısız Sms Hatası Çözümü
Sonraki İçerikTelefonumun şarjı çok hızlı bitiyor
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz