Sevk tehir talebinde kimler bulunabilir?

3
1750

Soru:Sevk tehir talebinde kimler bulunabilir?

Devlet veya kendi hesaplarına yurt içinde veya yurt dışında staj, yüksek lisans, ihtisas veya doktora yapanlar kamu kurum ve kuruluşlarında görevli olup, hizmetinin özelliği sebebiyle sevk tehirine ihtiyaç duyulan OHAL ve Birinci Derecede Kalkınmada Öncelikli yörelerde görevli kamu personeli ve dünya ölçüsünde orijinal bir araştırma projesi üzerinde çalışanlar;

a. Yoklama kaçağı veya bakaya olmaması,

b. Yoklama kaçağı veya bakaya suçlarından dolayı ceza almamış olması,

c. 33 yaş sınırı içerisinde olmak koşulu ile sevk tehiri için müracaat edebilirler.

Yurt dışında master yada doktora yapacak adaylar sevk tehir talebinde bulunabilmek için nereye başvurmalıdırlar?

Erteleme süresi bitenler bu sürenin uzatılması gerektiği durumlarda ne gibi işlemler yaptırmalıdırlar?

a. Yurt dışında Millî Eğitim Bakanlığınca tanınan bir yüksek öğretim kurumunda lisansüstü öğrenim görenler, sevk tehir taleplerini Millî Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim Genel Müdürlüğüne yapmaları gerekmektedir.

b. Bunlardan erteleme süresi bitenler sevk tehirlerini uzatabilmek için, sevk tehirlerinin bitiminden en az iki ay önce,öğrenciliğinin devam ettiğine dair akseptans ile bulunduğu ülkedeki T.C. Konsolosluğunun eğitim Ateşeliğine başvurmaları gerekmektedir.

Yurtdışında lisansüstü eğitim yapan yedek subay adaylarının bakaya kalmaları halinde yapması gereken işlemler nelerdir?

a. Yurtdışında bulunduğu yerdeki T.C. Konsolosluğuna müracaat ederek sevke tabi olduğu celp döneminde gitmeyip bakaya kalma nedeninin tespiti için ifadesini vermesi,

b. Konsolosluklarca ifade tutanaklarının askerlik şubesine gönderilmesi,

c. Askerlik şubesince yükümlünün bakaya kalmak suçundan verileceği mahkemenin Beraat veya Kovuşturmaya Yer Olmadığı şeklinde sonuçlanmasını ve sevke tabi olduğu celp döneminden önce öğrenciliğinin devam ettiğine dair akseptans ile bulunduğu yerdeki T.C. Konsolosluğunun Eğitim Ateşeliğine müracaat etmesi durumunda, sevk tehiri uzatılabilmektedir.

Önceki İçerikRolls Royce satışlarında patlama oldu
Sonraki İçerikŞehidin kendisinden sonraki kardeşi askerlikten muaf tutulur mu?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

3 YORUMLAR

  1. meraba,

    yukseklısans tez uzatma dönemıne yenı gırdım .gecen gun bana askerıyeden kagıt gelmıs askerıyeye gelmenız gerekıyor vs gıbısınden.ögrencı belgemı aldım gıttım.bana bana ögrenım suremın maxımum 3 sene oldugu bu nedenle agustosta askere gıtmem gerektıgı soylendı.lısans ogrencısı olsaydınız 29 yasına kadar erteletebılırdın denıldı. bana bu garıp geldı lısansta 29 yas varsa yukseklısansta nasıl olmaz bu arada yasım 27. kısacası nasıl erteletebılırımm bu durumu ne yapmam gerekıyor?

    enstıtuye gıttım sevk tehırı ıstıyor askerıye dedım onlarda bastan veremeyız sen 3 seneyı doldurdun dedıler sonrasında pazartesı yıne ugra dedıler. bu konuda benı aydınlatır mısınız.agustos alımlarını kacırmak ıstemıyorum 🙁

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz