Samsung Tabletlerde Desen Kilidini Kırmak

0
1234

Bildiğiniz gibi Samsung marka tabletlerde Android işletim sistemini yüklüdür ve özellik bakımından çok fazla özelliğe sahiptir.Açık kaynak kodlu olan bu sistemde ise özelleştirebilmek bir hayli kolay ve bozmak yada ayarlarını karıştırmakta basittir.Android işletim sistemini üzerinde ise kişiselleştirme ayarları fazla olduğu gibi güvenlik seçenekleride cihaza göre bir hayli fazladır.Yani cihaz içerisindeki bilgilerinizi korumak için birçok yöntem ile bu işlemi kolayca yapabilirsiniz.Tabi önemli olan bir noktada bu işlemi yaptıktan sonra koymuş olduğumuz şifre ve yada güvenlik önlemini doğru bir şekilde girmek yani yanlış girmemek ve farklı bir nedenden dolayı sorunsuz şekilde doğru bir şekilde açmak olmalıdır.

Android işletim sistemlerinde genel olarak desen kilidi yada ekran şifresi kırma olayı aynıdır yani aynı işlemi yaparak desen yada ekran kilidini kırabilirsiniz.

Not : Dikkat etmeniz gereken işlem ise desen kilidi yada ekran kilidini kırmak istiyorsanız cihazdaki bulunan tüm bilgiler silinecektir yani format atarak bu sorundan kurtulabilirsiniz.

Ekrana desen kilidi yada güvenlik kodu ile güvenliğine aldığınız varsayalım ve ikisinide birçok kez hatalı olarak girdiğinizi düşünelim.Bu işlemlerden sonra cihaz kendini güvenliğe alacaktır ve tamamen kilitlenecektir.Bu durumda ise aşağıda size anlatacağımız işlemleri yapmalısınız.

Desen Kilidi yada Ekran kilidi Nasıl Kırılır
1-Tabletinizi kapatınız.
2-Kapalı konumda iken Sesi Azalt tuşuna basılı tutarken Açma (Power) tuşuna basınız.
3-Cihaz açıldıktan sonra Açma (Power) tuşunu bırakın, Sesi Azalt tuşuna basmaya devam edin.
4-Recovery (Kurtarma) ekranı geldiğinde; açılan ekranda Sesi Azalt tuşu yardımı ile Wipe Data/Factory Reset‘i seçip Açma (Power) tuşuna basınız.

android_tablete_format_atmak

5-Yes’i seçip Açma (Power) tuşuna basınız.
6-Açılan ekranda Reboot System Now‘ı seçip Açma (Power) tuşuna basınız.

Not : Dikkat etmeniz gereken işlem ise desen kilidi yada ekran kilidini kırmak istiyorsanız cihazdaki bulunan tüm bilgiler silinecektir yani format atarak bu sorundan kurtulabilirsiniz.

Önceki İçerikYurtdışına Çıkmadan Önce Bilmeniz Gerekenler
Sonraki İçerikBilgisayar Ön Belleğini Temizlemek
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz