Yurtdışına Çıkmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

0
1143

Yurtdışına çıkıyorsanız aklınıza gelen durumlardan en önemlisi iletişim sorunu olabilir.Eğer mevcut hattınız ile çıkış yapıyorsanız bu durum size biraz pahalıya gelebilir.Yani çıkış yapmadan önce yapmanız gereken işlemler var diyebiliriz. İlk olarak attınızın açılışını yapmanız gerekmektedir.Yani Öncelikle hattınızı yurtdışında kullanıma açık hale getirmelisiniz.Bu işlem her operatörde farklı bir mesaj ile basit bir şekilde yapılabilmektedir.Turkcell aboneleri ROAM yazıp 2222’ye göndererek, Vodafone aboneleri ROAM AC yazıp 7048’e göndererek, Avea aboneleri ise AC yazıp 5555’e SMS göndererek hatlarını ücretsiz bir şekilde yurtdışında kullanıma açabilirler.Şimdi ise Yurtdışına Çıkmadan Önce Bilmeniz Gerekenleri sıralayalım..

Yurtdışında internet kullanmak istiyorsanız Mobil veriyi açmalısınız
Yurtdışına çıkış işleminden önce ROM ayarları gibi Mobil Veri işleminide açmalısınız.Tabi internet kullanmayacaksanız ise kapalı konumda tutmalısınız.Eğer açık halde unutursanız otomatik olarak gerçekleşen güncellemeler canınızı sıkabilir.Tabi bu güncellemeler için ise farklı bir ayar yapabilirsiniz.Uygulama ve oyun güncellemeleri için sadece Wifi üzerinden güncelle seçeneği ile bu işlemden kurtulabilirsiniz.

Yaptığınız aramalar ve Çağrılarda ücretlidir
Sizin yapacağınız aramalar değil siz arandığınızda da ücretlendirilecektir.Eğer bu durumdan etkilenmek istemiyorsanız mutlaka bir yurtdışı paketi satın almak zorundasınız.

Yurtdışı paketlerini iyi seçmelisiniz
her ülkeye ait farklı paketler bulunmaktadır.Eğer hatalı bir paket seçerseniz sorunlar yaşabilirsiniz.Operatörünüzün belirlediği bölümleri iyi bir şekilde okursanız Yurtdışında sorun yaşamazsınız.Aşağıdaki bilgiler Turkcell için örnek verilmiş bilgilerdir

ABD ve Kanada’da GSM ücreti Faturalı Hat için 1,10 TL, Hazır Kart için 1,5​9 TL’dir.
-Türkiye’den yurt dışına gönderilen SMS’ler 0,83 TL olarak ücretlendirilir.
-Uluslararası Arama Tarifesi ücretlendirme periyodu tüm bölgelerde hem Faturalı Hat hem de Hazır Kart için 60 saniyedir.
-Fiyatlara tüm vergiler dahil, telsiz kullanım ücreti ve telsiz ruhsat ücreti dahil değildir.

Önemli Not : Öncelikle hattınızı yurtdışında kullanıma açık hale getirmelisiniz..Turkcell aboneleri ROAM yazıp 2222’ye göndererek, Vodafone aboneleri ROAM AC yazıp 7048’e göndererek, Avea aboneleri ise AC yazıp 5555’e SMS göndererek hatlarını ücretsiz bir şekilde yurtdışında kullanıma açabilirler.

Önceki İçerikFaturam Çok Yüksek Geliyor, Ne Yapmalıyım ?
Sonraki İçerikSamsung Tabletlerde Desen Kilidini Kırmak
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz