Samsung Galaxy M21 Teknik Özellikleri

0
112

Samsung Galaxy M21

Yüksek batarya ve inanılmaz ekranı ile dikkat çeken Galaxy M21 oldukça cazip fiyatıyla da pazarın en gözde telefonlarından birisi olma yolunda ilerliyor. Samsung denildiğinde akla hep yüksek fiyatlı amiral gemileri gelse de markanın en çok sattığı ve kar ettiği, orta, orta üst sınıf ve orta alt sınıf telefonlar firmanın yüzünü güldürmekte. 16 Mart ’ta duyurulan ve ülkemizde ağustos ayında satışına başlanılan cihaz, oldukça başarılı satış rakamları elde etmiş gözüküyor.

Özellikleri

6,4 inç süper amoled ekrana sahip cihaz 1080×2340 Full HD plus çözünürlüğe sahip. 403 PPI ve 60 Hz. yenileme hızına sahip ekran Corning Gorilla Glass 3 ile korunmakta ve darbelere, çizilmelere oldukça dayanıklı. 8,9 mm kalınlığa ve 188 gram ağırlığa sahip telefonda ekran gövde oranı %83,7 ile oldukça başarılı bir değere sahip. Galaxy M21 devasa bir bataryaya sahip. Tam tamına 6000 mAh kapasiteye sahip batarya ile 49 saat konuşma, 29 saat video oynatma ve 131 saat müzik oynatma gibi inanılmaz istatistikler bizlere sunulmakta. Hızlı şarjı da destekleyen model bu büyük bataryayı doldururken zaman kaybetmemiz için elinden geleni yapmış. Donanım konusunda Samsung kendi işlemcisi olan Exynos 7 serisi 9611 modeli yonga setini kullanmış. Bu yonga seti 2,3 GHz hızında 8 tane çekirdeğe sahip ve performans olarak oldukça memnuniyet verici. Aynı zamanda 1,7 Ghz Arm Cortex – A53 yardımcı işlemci sayesinde güçten tasarruf edilmiş ve zaten inanılmaz değerlere sahip kullanım süresi biraz daha arttırılmış. Grafik işlemcisi olarak Mali – G72 MP3 model GPU kullanan Samsung Galaxy M21 kendi fiyat aralığındaki birçok telefondan üstün gözüküyor.

Zaten sanal performans testlerinden aldığı yüksek puanlar ile bu durumu bize kanıtlamış bulunmakta. Telefonda 4 GB veya 6 GB LPDDR4x teknolojisine sahip ramlar kullanılmış. Bu ramlar yüksek performansı ile tanınmakta ve M21 modelinin performansına fazlasıyla olumlu etkide bulunduğunu söyleyebiliriz. 64 GB ve 128 GB olmak üzere iki farklı model olarak üretilen Galaxy M21, 512 GB’ a kadar hafıza kartı desteği içermekte. Android 10 ile piyasa sunulan telefon aynı zamanda 4,5 g’ yi destekliyor. Bluetooth 5 ve Wi-Fi 5 donanımları içerişimde barındıran M21 hızlı veri aktarımı ve internet deneyimi yaşamamıza olanak sağlıyor. Cihaz aynı zamanda aynı anda çift hat kullanabilme özelliğine sahip.

Kamera

Galaxy M21 kullanıcılarına etkileyici bir kamera deneyimi sunmuş. 48 MP f/2,0 diyafram aralığına sahip ana kamera gayet güzel sonuçlar ortaya çıkarmakta. Aynı zamanda Ultra HD 4K video da kaydedebilen cihaz kare hızı olarak 30 fps kullanmakta. Ağır çekim için ise 720p çözünürlükte 240 fps kayıt özelliği getirilmiş. Telefonda 3 adet arkada ve 1 adet önde olmak üzere toplam 4 kamera bulunmakta. İkinci arka kamera ise 8 MP çözünürlükte ve 123 derecelik ultra geniş açılı çekimler yapabilmekte. Bu kamera f/2,2 diyafram aralığına sahip. Üçüncü kamera ise bokeh efekti yaratabilmek için derinlik algılayıcısı olarak kullanılan 5 MP çözünürlüğündeki kameraya sahip ve oldukça başarılı çalıştığını söyleyebiliriz. Ön kamera tam 20 MP ve 1080p ‘de 30 fps videolar çekebiliyor. Fazlasıyla canlı ve keskin sonuçlar elde edebileceğiniz bu kamera ise f/2,0 diyafram aralığı ile daha etkileyici sonuçlar ortaya çıkarmakta.

Önceki İçerikOppo A73 Ekran Görüntüsü Alma
Sonraki İçerikTürk Telekom Faturasız hattan Faturalı Hatta Nasıl Geçilir
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz