Samsung Galaxy J5 2016 Batarya Testi

1
3572

Samsung marka Galaxy J5 model cep telefonları tatmin edici bir batarya gücüne sahip. 5.2inç ekranı, 720*1280 piksel çözünürlüğü ile serinin bu telefonunda pil boyutu 3100mAh’de. Telefonun standart akıllı telefonlar ile aynı boyutta oluşuna rağmen, yüksek güç hacmi uzun süre kullanım imkanı sağlıyor.

Akıllı telefonlardaki en büyük şikayet olan internet açıkken ve 3G telefon görüşmesi yapılırken şarjın az yetmesi Galaxy J5’te tarih olur nitelikte. Telefon ile 3G görüşmesi yapmaya başladığınızda ortalama olarak 1300 dakika bu görüşmenizi sürdürmeniz mümkün. Ancak, diğer tüm telefon servisleriniz kapalı olmalı. İnternet kullanımında da yine 3G açıkken, 750 dakikalarda bir kullanım hizmeti alabilirsiniz. Bu da yine telefonun diğer hizmetleri kapalı konumdayken sağlayabileceğiniz bir süre. Telefonun pilini en fazla 3G internet tüketmekte bu sebepten ötürü, 3G görüşmesi ile 3G mobil veri kullanımı arasında 550 dakikalık devasa bir fark var. Öyle ki, ihtiyaç dışında telefonunuzun mobil verisini ve Wifi bağlantısını kapalı tutarak, pil kullanım sürenizde %48,5’luk bir artış yakalamanız mümkün.

Yapılan batarya testleri neticesinde, pil kullanım süresini arttırmanın mümkün yolları mevcuttur. İlk olarak olmasa da olur sistemlerin kapatılmasından başlayalım. Telefonun titreşimini kapatın. Bu size %4 ile %8’lik pil kullanım süresi kazandırır. Parlaklık ayarının en düşük seviyelere getirilmesi ve güç tasarruf modunun etkinleştirilmesi ise %7 ile %12 arası pil kullanım süresi sağlayacaktır. Mobil veri ve wifi kapatılması, sadece gerektiği zamanlarda açılması bile %20’ye kadar pil kullanma süresini arttırabilecektir. Telefonu sesli moda kullanmak, tuş seslerini kapatmak, telefon arka planında çalışır durumda olup, işinize yaramayan uygulamaları durdurmak mümkünse silmek, %9’luk oranda pil kullanım süresi sağlayacaktır. Tüm bunları yaptığınızdaysa, pil kullanım süreniz ortalama %40-48 oranında artabilecektir.

Gün içerisinde pil kullanım süreniz, batarya dolumunun sağlığı ile de alakalı bir durumdur. Bu yüzden, telefonun şarjı tamamen bitmeden şarj edilmemesi ve telefonun kapalı konumda şarj edilmesi önerilir. Bu size iki avantaj kazandırır. Kapalıyken şarj etmez, batarya tüketen sistemlerin kapalı olmasını sağladığında, gelen enerji doğrudan pile aktarılır. Telefonun şarjının tamamen bittikten sonra doldurulması da, %5’lik bir pil kullanım süresi sağlayabilir.

Önceki İçerikAutorun.inf Virüsünü Temizlemek
Sonraki İçerikSamsung Galaxy A8 2016 Batarya Testi
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz