Autorun.inf Virüsünü Temizlemek

0
1353

Autorun.inf Virüsü Nedir?
Bilgisayarlarda autorun.exe olarak kendisini gösteren ve pek çok sorunlara kademeli olarak neden olan zararlı bir virüstür. Genel olarak yerleşimi sistem dosyalarıdır. Burada aktivite gösteren virüs uzantısı, kişilerin bilgisayarlarında kullanmak istediği pek çok özelliği devreden çıkarabilmektedir. Yani bilgisayarın kullanım alanlarını daraltan bir özelliğe sahip bir virüstür.

  Autorun.inf Virüsü Nasıl Bulaşır?
 Virüs genellikle flashdiskler aracılığı ile bulaşır. Virüsü içeren bir bilgisayara takılan memory stick, flashdisk veya mermory card gibi hafıza birimlerine kendisini kopyalar. Daha sonra bu hafıza birimlerini kullanan temiz bilgisayarların sistem dosyalarına, virüslü hafıza birimlerinden aktarılması ile bulaşma eğilimi gösterir. Bu şekilde bir döngü halinde bilgisayarlar-hafıza birimleri arasında mekik dokur. Özellikle, internet kaffelerdeki bilgisayarlara bir günde çok fazla sayıda hafıza kartının girdiği varsayılırsa, bu bilgisayarlara takılan hafıza kartlarının virüs kapma olasılığı fazladır. Daha az olarak da, internetten indirilen dosyalardan bulaşma eğilimi gösterir. Özellikle korsan indirilen programların içerisine ustaca kendisini gizlemeyi başaran virüs, programı indiren kişinin programı çalıştırması ile beraber mevcut bilgisayara kendisini kopyalamayı başarır. Ağ bağlantıları ile bulaşma olasılı da mevcuttur. Özellikle paylaşıma ve karşıdan dosya yüklenmesine olanak tanıyan bilgisayarlarda, ağ yolu ile virüsün bulaşması gözlemlenebilir.

Bilgisayarıma Autorun.inf Virüsünün Bulaştığını Nasıl Anlarım?
 Bu virüsün bulaştığını anlamanın belirli başlı noktaları mevcuttur. En başta Autorun.exe dosyalarını açamazsınız. Bu dosyalar çalışmaz. Ayrıca bilgisayarda bulunan gizli dosyalar gözükmez. Bazı normal dosyalar da gözükmeyebilir. Dosyaları sağ tıkladığınızda “seçenekler” düğmesinin çalışmaması. Bilgisayar’ı tıkladığınızda karşınıza çıkan C ve D sürücülerinde oluşan birlikte aç seçeneğinin hata ile karşılaşması gibi durumlarda, bilgisayarda bu virüsün varlığından söz edilebilir. Unutmayın, Autorun.inf virüsü temizlenmediği takdirde, ilerledikçe çok daha büyük sorunlara neden olabilmektedir.

  Autorun.inf Virüsünü Nasıl Silerim?
 Virüsü silmek için pek çok yöntem mevcuttur. Özellikle virüs koruma programlarından bazıları bu virüs üzerinde etkilidir. Ancak biz size en pratik yöntemi öğreteceğiz. Masaüstüne sağ tıklayıp, “Yeni” diyip, “Metin Belgesi” seçeneğine tıklıyoruz. Aşağıdaki kodları oluşturduğumuz metin belgesi içerisine yazıyoruz:

Önceki İçerikOutlook Şifresi Nasıl Değiştirilir
Sonraki İçerikSamsung Galaxy J5 2016 Batarya Testi
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz