Samsung Galaxy A8 2016 Batarya Testi

0
5169

Samsung Galaxy A8 2016 Batarya Testi
A serisinin köşeli yapısını geride bırakan tasarımı ile kullanıcılarının farklı Samsung yönelimini gölgede bırakan A8 modeli, şarj süresi olarak beklentileri karşılıyor. Batarya hacmi tamı tamına 3050mAh. Bu değer, piyasaya yeni sürülen Iphone 7 telefonunun bataryasından yaklaşık 1.100mAh kadar fazla, bu da pil ömrünü çok daha fazla arttırıyor.

Özellikle yüksek kalitesine rağmen düşük fiyatı ile kullanıcıların tercih ettiği bir model olan A8, 3G’si kapalıyken, üç gün kadar şarj süresi yetebiliyor. Bu süre, kullanıcıların internette tecrübelerinden alınmıştır. Ancak 3050mAh bataryaya üç gün şarj yettirebilmesi için o akıllı telefonun güç tüketen pek çok fonksiyonu kapalı olması gerekmektedir. Yine de ortalama 24 saat şarjının yeteceği düşünülmekte.

Kullanıcılar, Samsung Galaxy A8’in batarya süresinden çok memnun. Telefonun ortalama 3G konuşma süresi 1860dakika yani yaklaşık olarak 31 saat olduğu söylenmekte. Telefonun internete bağlıyken yeten batarya kapasitesi ise ortalama olarak 800 dakika. Yani 3G internete bağlıysanız Samsung Galaxy A8, 14 saat batarya süresi ile size yetebilmekte. Bu süre özellikle pazarın hakimi diğer akıllı telefonlarla kıyaslandığında büyük bir oran olarak karşımıza çıkıyor.

Pil süresinin uzun olmasının en büyük faktörü 3050mAh büyüklüğündeki bataryası. Yoksa telefonun donanımsal özelliklerinde herhangi bir düşüklük söz konusu değil. Ayrıca, telefon gayet hızlı bir işlemciye sahip.

Hali hazırda yüksek bir pil gücü bulunan Samsung Galaxy A8’nin pil kullanım süresini daha da arttırmanız mümkün. Telefon parlaklığı pili hızlı düşüren bir faktör, parlaklık seviyesini kısmanızı öneriyoruz. Mümkünse, bu değeri minimumda kullanın. Bu şekilde pil kullanım süresini bir iki saat arttırmanız mümkün. Mobil veri ve Wifi bağlantısını sadece ihtiyacınızda açmanız, bunun dışında kapalı konumda tutmanız, pil kullanım sürenizi ortalama olarak 2 saat kadar arttıracaktır. Kamera çekimlerinizde flaşı kullanmamanız, video kaydı yerine fotoğraf çekimi tercih etmeniz, konuşmalarınızı 5 dakikadan kısa tutmanız, pil kullanım sürenize ortalama 4 saatlik bir uzama sağlayabilmektedir. Size saydığımız tüm noktalara dikkat ederek, Samsung Galaxy A8 telefonunuzun pil kullanım süresini 10-12 saat kadar daha uzatmanız mümkün. Pil ömrü ise, telefonun pili tamamen bittikten sonra, kapalı konumdayken şarj ederek uzayabilmektedir.

Önceki İçerikSamsung Galaxy J5 2016 Batarya Testi
Sonraki İçerikFrogstar Games İptal Etmek
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz