Samsung Galaxy J4 Core Format Atma

0
848
Samsung Galaxy J4 Core Format Atma

Samsung Galaxy J4 Core Format Atma
Android akıllı telefonlarda yada diğer akıllı telefonlarda yaşadığınız yazılımsal sorunlarda özelikle virüs vb. dosyaların yüzünden işlem yapmamızı yarayan bir kombinasyondur. Bu işlemi ister tuşlarla, isterseniz de ayarlar bölümünden bu format atma işlemini kolay ve hızlı bir şekilde yapabilirsiniz.

Peki format atma işlemine başlamadan neler yapmamız gerekmektedir onları görelim…

– Cihaz içerisinde bulunan ( resim,video,rehber ) bilgilerinizi mutlaka yedekleyiniz. Bu yedekleme işlemini ister bilgisayarınıza, isterseniz de bulut sunuculara yedekleme yapabilirsiniz.

– Format atma işlemine başlamadan önce mutlaka cihazın şarj durumunu göz önüne alarak yüksek tutmaya çalışınız. En az yüzde 50 olarak başlayınız.

– Sıfırlama işlemini yapmadan önce cihaz üzerinde kayıtlı olan Gmail hesabınızı mutlaka çıkış yaptıktan sonra sıfırlama işlemini yapınız.

Samsung Galaxy J4 Core Format Atma – J4 Core Format Atma
1- İlk olarak cihazınızı kapatınız yada bataryası varsa sökülen bir batarya ise bataryayı çıkartınız ve 2-5 saniye bekledikten sonra tekrar takınız.
2- Cihaz üzerinden Orta Tuş ve Ses Açma tuşuna basınız ve daha sonra On-Off tuşuna yani açma kapatma tuşuna yani 3 tuşa birden basınız. Kısa süre sonra ekranda Samsung logosu geldiği zaman Açma ve Kapatma tuşunu bırakınız.
3- Karşınıza Recovery Mod gelince tuşları bırakınız
4- Rescovery Mode üzerinden ses kısma ve ses açma tuşunu kullanarak hareket edebilir ve On – Off tuşu ile onaylayabilirsiniz.
5- Ekrandan Wipe Data/Factory Reset bölümüne geliniz ve onaylayınız
6- Bu işlem tamamlandıktan sonra ise Reboot System Now bölümüne geliniz ve tekrar onaylayınız

Diğer bir sıfırlama işlemi ise Ayarlar bölümünden yapılan sıfırlama işlemdir.. Bu işlem ise ayarlar bölümünden Yedekle ve Sıfırla bölümüne giriş yaparak sıfırlama yapabiliriz. Bu işlem diğer işlem gibi değildir ve yazılımsal sorunlar bu işlemden sonrada devam edebilir. O yüzden size tavsiyemiz tam bir sistem sıfırlama yaparak Hard Reset yapmanızdır.
Not : Bu işlemden önce ise mutlaka cihazda bulunan Google hesabı ve Samsung hesabınıza ait bölümden çıkış yapınız.. Eğer şifrelerinizi bilmiyorsanız mutlaka çıkış yapınız.
Format işleminden önce yapmanız gerekenler
– Cihazınızın şarj durumunu ayarlayınız ve en az yüzde 50 durumunda format atma işlemine başlayınız.
-Format atma işleminden önce cihazda bulunan bilgileriniz alabiliyorsanız mutlaka yedekleme yapabilirsiniz.

Önceki İçerikAsus DSL-N12E Wifi Şifresi Değiştirme
Sonraki İçerikFacebook Messenger’da Silinen Mesajlar Geri Alınabilecek
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz