Samsung Galaxy A5 2016 Teknik Özellikleri

1
1657

Samsung Galaxy A5 2016 Teknik Özellikleri
Samsung Galaxy A5, tasarım bakımından oldukça şık, zarif ve göz zevkine yakışan bir şekilde geldi. Önemli olabilecek pozitif özellikleri arasında da görüntü kalitesini üst düzeye çıkaran 1080 p Super AMOLED ekranı, oldukça şık metal tasarımı, Optik görüntü sabitleme özelliği ile arka kamerası ve hızlı şarj desteğine yer verilmesi sayılabilir. Ancak oyun düşkünü olan kişiler için telefonun oyunlar üzerindeki performansının düşük olması, özellikle zaman zaman FPS düşüşlerinin yaşanması, Pil desteği her ne kadar iyi olsa da oyunlara karşı çabuk eriyor olması ve 8 çekirdeğin de vermiş olduğu performanstan ötürü pil ömrünün düşük olması görülmektedir. Eğer telefon demek performans demek diyorsanız Galaxy A5 sizi pek memnun etmeyebilir.

Tasarım ve Boyutlar

Genel itibariyle şıklığı ile ön plana çıkan bir telefon. Gayet hafif ve ince olması ile göze hitap eden ve kullanım kolaylığı ile dikkat çekmektedir. Galaxy A5, 155 gram ağırlığa sahip olmasıyla birlikte diğer telefonlara nazaran hafif olması statüsünü kazanmaktadır. Boyutsal özellikleri olarak ta uzunluğu 144.8 mm, genişliği 17 mm ve kalınlığı ise 7.3 mm olmaktadır. Kasaya baktığımızda metal ve cam olmak üzere 2 yapıdan oluşmaktadır. çerçeve kısmı metal iken kapak kısmı ise camdır. Tuşları fiziksel ve 4 çeşit renk seçeneğine sahiptir. Piyasaya siyah, beyaz, pembe ve altın renkleriyle sunulmuştur. Son olarak malzemenin kalitesiyle de pozitif ek özellikler arasında yer almaktadır.

Ekran Özellikleri

Galaxy A5, 2016 modeli ile karşımıza 5.2 inçlik boyutuyla çıkmaktadır. Oldukça geniş bir ekran yapısı bulunmaktadır haliyle oyun oynarken ya da yazı okurken oldukça rahattır. 1080 x 1920 pixel ekran çözünürlüğü ile birlikte FHD görüntüye sahiptir. Pixel yoğunluğu ise 423 ppi’dir. Bu sayede ekrana yakınlaştıkça can sıkan pikselleri görme ihtimaliniz düşüyor. Telefon Super AMOLED teknolojisiyle geliyor. Düşük pil tüketimi ile enfes bir görüntü keyfi sunarken ayrıca 2.5D Corning Gorilla Glass 4 ekran dayanıklılığı ile de çizilmelere karşı ve kırılmaya karşı direnç sunuyor. Genel olarak ekran gövde oranında %72.5’luk bir orana sahip. Boş alana fazla yer verilmemiş oluyor.

İşlemci – Ram – Depolama

Telefon karşımıza 1.6 GHz hızında çalışan ve 8 çekirdeğe sahip ARM CortexA-53 işlemci ile geliyor. Gücünü ise Samsung Exynos Octa 7580 setinden alıyor. Bunların yanı sıra ARM Mali – T720 grafik işlemcisine sahip. Tüm bunlara destek olabilecek şekilde 2 GB RAM’i bulunuyor. Başta dahili olmak üzere 16 GB dahili depolama alanı bulunurken bunu micro SD kart yardımı ile arttırabiliyoruz. Sonuç olarak 128 GB hafızaya kadar kapasiteyi artırabiliriz. Ship olduğu donanımlara bakacak olursak performans bakımından çok yüksek bir değere sahip değil. Orta sınıf olarak nitelendirebiliriz. Oyunlar üzerinde yapılan araştırmalarda yer yer FPS düşüşleri yaşansa da günlük kullanımda akıcı bir izlenim elde edildiği görülmüştür.

Kamera Özellikleri

Galaxy A5’te bir ön ve bir arka olmak üzere 2 kamera bulunuyor. Ön kamera 5 MP değerine ve 24mm f/1.9 diyafram açıklığına sahiptir. Arka kamera ise 13 MP, 29 mm ve f/1.9 diyafram ile gelmektedir. Özellikle öz çekim kamerasında diyafram açıklığının geniş olması büyük ve geniş bir kadrajda çekime olanak sağlıyor. Geniş ışık alımı özelliklerini iyileştiriyor. Genel olarak ta seri çekim yapabilme, gece çekimi ve fonksiyonel çekim özellikleri bulunuyor. Ayrıca 1080 p kalitesiyle de videolar çekebilirsiniz. Telefon piyasasının orta seviyeli telefonlarında pek rastlayamacağınız bir özellik olarak Galaxy A5’in arka kamerasında OIS yani Optik Görüntü Sabitleme özelliği bulunuyor.

Batarya Özellikleri

Telefon burada karşımıza 2900 mAh dahili bir pille çıkıyor. Gayet güzel bir kapasitesi olan bu pil ile bir günü rahatlıkla çıkarabilmenize olanak sağlıyor. Aynı pilin ömrüne bakacak olursak, yaklaşık olarak 75 saat kadar müzik oynatabilmenize ve 3 G versiyonu ile 16 saat kadar kesintisiz bir şekilde konuşabiliyorsunuz. İşlemcisinin 8 çekirdekli olması ve 1080 p’lik özelliğinin bulunması haliyle pil ömrünün de çok uzun kalmasını engelliyor. Ki aynı şekilde güçlü oyunlarla da telefonu yorduğunuzda aynı şekilde 1 günden az dayandığını göreceksiniz pilin. Ancak son zamanların teknolojisi olan hızlı şarj özelliği ile kısa bir sürede telefonunuzu şarj edebiliyorsunuz. Ve telefonun %100 şarj olması yaklaşık 100 dakikayı bulabiliyor.

Önceki İçerikSamsung Galaxy A3 2016 Teknik Özellikleri
Sonraki İçerikEn İyi Bulut Depolama Uygulamaları
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz