Samsung Galaxy A3 2016 Teknik Özellikleri

0
2008

Samsung Galaxy A3 2016 Teknik Özellikleri
Son zamanlarda android telefon piyasalarında 5 inç ve altı ekrana sahip telefon bulmak epeyce nadir görülen bir hal almaya başladı. Ele rahat sığan ve rahat işlem yapılmaya müsait olan Galaxy A3, 4.7 inç boyutu ile orta sınıf kategorisine giren bir telefondur. Gayet kullanıma müsait ve çok zorlanmadığı sürece 1 gün ya da daha fazla şarjı idare edebiliyor. Her ne kadar hızlı şarj özelliğini desteklemiyor olsa da 1.5 saat gibi bir sürede %100 şarj potansiyeline ulaşabiliyor. 5 MP ve 13 MP kameralara sahip olan telefonda belki de tek eksik optik görüntü sabitleyici. HD kaliteye sahip ve 1080p video çözünürlüğü ile keyifli video çekimleri sunabiliyor.

Tasarım ve Boyutlar

Galaxy A3 2016, 132 gram ile karşımıza çıkıyor. Boyutları bakımından genişliği 65,2 mm, kalınlığı 7,3 mm ve yüksekliği 134.5 mm değerlerine sahip. Piyasada oldukça çok gördüğümüz cam ve arka kapak tasarımı ile alüminyum çerçeveli bir şekle sahip. 4.7 inç büyüklüğe sahip ve yaklaşık %70’ini kaplayan bir HD Super AMOLED ekrana sahiptir. Cihazda olabildiğince sadeye kaçılmış ve bu yüzden olsa gerek arka yüzünde bulunan kamera ve flash dışında pürüzsüz bir yapıya sahiptir. Genel olarak ses tuşları sol tarafında olduğu gibi sağ tarafında da power düğmesi ve SD kart girişi bulunmaktadır. Ayrıca A3’te home tuşunda parmak izi okuyucu bulunmuyor.

Ekran Özellikleri

En başta, Super AMOLED HD ekranı bulunuyor. Bu ekran yaklaşık olarak 4.7 inç büyüklüğe ve 720p ( 720×1280 ) HD görüntüsüne sahip. Bu boyuttaki inç büyüklüğü hele ki bu HD ekran için gayet ideal. Ayrıca çizilmelere ve düşme sonucu kırılmalara karşı direnç gösteren Gorilla Glass 4 ekran teknolojisine sahip. Bunların yanında 2.5D eğimli ekran ve multi touch özellikleri bulunuyor. Piksel yoğunluğu olarak 312 ppi’ye sahip. Ancak bu demek değildir ki ekran kalitesinin düşük ve yetersiz olduğu. Galaxy A3 2016’nın uygulama içi gösterdiği performans, video kaliteleri ve oyunlardaki durumlara bakıldığında görüntü kaliteli yeterli. Tek ayrıntı olarak ekran parlaklığının az olması dikkat çekici .

İşlemci – Ram – Depolama

Samsung’un çıkarttığı yeni sezon A modelleri dünyanın pek çok ülkesinde Exynos 7578 çip setiyle sunulmaya başlanmıştır. Bu çip set sayesinde cihaz 1.5 Ghz frekansa kadar ulaşabilmektedir. Ayrıca Cortex -A53 CPU’ ya sahip 4 adet te çekirdeği bulunmaktadır. Bu çipset içerisinde ARM Mali – T720MP2 GPU yongasıyla donatılmakta. Bunların yanı sıra Cat4 LTE yani 150/50 Mbps olan bir modeme de sahip. Bu da demek oluyor ki Galaxy A3, 4.5 G internet bağlantısına sahip iken dosya indirme verilerinde 150 Mbps hızına ulaşabilmektedir. Aynı şekilde yükleme yaparken de 50 Mbps hızına sahiptir. Son olarak 1.5 GB RAM ve dahili 16 GB hafızaya sahiptir. SD ile 128 GB.

Kamera Özellikleri

Cihazda 5 MP ve 13 MP olmak üzere 2 kamera bulunuyor. 2 kameranın da f/1.9 diyafram açıklığı bulunuyor. Ayrıca arka kamera LED flaşa sahip.Telefonun arka kamerasının özellikleri arasında Full HD yani 1080p video çözünürlüğü, panorama çekim, HDR, yüz algılama son olarak ta dokunmayla ve otomatik odaklanma bulunmaktadır. Bu telefonun görüntüleme sensörü özelliği olarak 4:3 oranı vardır. Bunun anlamı da ön ve arka kameraların tüm özelliklerinden en iyi şekilde faydalanmak isterseniz bunu 4:3 oranında yapacağınız çekimlerle mümkün kılabilirsiniz. Aksi halde MP değerlerinde düşüşler meydana geliyor. Son olarak bol ışık alan çevre koşullarında odaklanma süresi kısa iken loş ortamda biraz uzun olabiliyor.

Batarya Miktarı ve Konuşma

Galaxy A3 pil bakımından 2300 mAh’lık bir potansiyele sahip. A serisinin en ufak üyesi olan A3, sahip olduğu 4.7 inçlik ekran boyutu ile bu pil kapasitesiyle baş edebilecek durumda. Eğer ki 5 inç ve üzeri bir ekrana sahip olsaydı şüphesiz bunu kaldırması için epeyce zorlanmış olacaktı. Ama bu batarya ile yaklaşık 10 saat boyunca HD video izleyebilmenize olanak sağlıyor. İster 4.5 G bağlantı olsun ister Wi-Fi bağlantısı olsun, bunlar açıkken tüm günü rahatlıkla karşılayabiliyor. Şarj ömrünü artırabilmeniz için ise güç / ultra güç tasarrufu seçeneklerinden faydalanabilirsiniz. Bu bataryanın tam sarj olabilmesi bir buçuk saati buluyorken cihaz kablosuz ve hızlı şarj özelliklerini desteklememektedir.

Önceki İçerikSarahah Şifre Değiştirme
Sonraki İçerikSamsung Galaxy A5 2016 Teknik Özellikleri
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz