Samsung Cihazlarda Yazılım Güncelleme

0
23516

Samsung Cihazlarda Yazılım Güncelleme – Yazılım Güncelleme
Android işletim sistemleri neredeyse tüm akıllı telefonlarda ve tabletlerde kullanılmaktadır ve yazılımsal sorunlar olmaktadır. Eğer cihazınızı düşürmediyseniz yada kırmadıysanız genel olarak hataları ise yazılımsal sorunlar olabilir. Yazılımsal sorunlar olmasa bile firma tarafından yapılan güncelleme işleminden sonra kullanıcılar farklı yöntemlerle yazılım güncelleme yapmak zorundadır. Yazılım güncelleme işlemi ise cihazın daha stabil çalışmasını ve farklı özelliklerin cihazda kullanılmasını sağlar. Bu konumuzda Samsung cihazlarda yazılım güncelleme nasıl yapılır yada kaç yöntem ile yazılım güncelleme yapabilirsiniz onu anlatacağız.
1- İlk akla gelen ve en çok yapılan güncelleme işlemi OTA güncelleme yani cihaz üzerinden yapılan güncelleme işlemidir. Bu işlemde cihazın ayarlar bölümünden internet bağlantısı ile güncelleme yapılmaktadır. Bu işlem için cihazınızın
En güncel yazılım versiyonlarını cihazınızın Ayarlar > Cihaz Hakkında > Yazılım Güncellemeri bölümünden kontrol edebilirsiniz. Yeni yazılım duyuru bildirimi aldığınızda, güncellemeyi başlatmak için lütfen bildirim mesajını aşağı çekerek “Yazılım Güncelle” butonuna dokunun.

Buradan internet hızınıza bağlı olarak güncelle dedikten sonra indirme işlemi başlar ve indirdikten sonra ise güncelleme dosyaları cihazınıza yüklenir. Daha sonra cihazınız kapanır ve açılır. Kısa süre sonra açılır. bu süre zarfında cihazınızı oynamayınız yada kapatıp açmayınız.

2- Diğer bir güncelleme işlemi ise Samsung için özellikle yeni cihazları için çıkan Samsung Smart Switch programı ile yazılım güncellemedir. Bu güncelleme yukarıda yapılan işlemin bilgisayar versiyonudur. Yani siz telefonunuzu yada tabletinizi bilgisayara bağladıktan sonra Samsung Smart Switch ile güncelleme işlemini internet hızınıza göre indirip kurabilirsiniz.

Buradan güncelleme işlemini hızlı ve basit bir şekilde yapabilirsiniz. Dediğimiz gibi programın güncelleme işlemini daha hızlı yapabilmesi için internet bağlatınızın hızı olması gerekmektedir.


Yukarıdaki videoda Samsung Smart Switch ile güncelleme işlemi nasıl yapılır detaylı bir şekilde anlatılmaktadır. Videoyu izleyerek Samsung Smart Switch ile güncelleme yapabiliriniz.

3- Diğer bir güncelleme yada genelde bilgisi daha iyi olanların kullandığı program ise ODIN programıdır. ODIN programı ile yazılımı baştan yeniden kurabilirsiniz. Bu işlemden sonra ise cihazdaki tüm bilgiler gidecektir yani mutlaka cihazda bulunan bilgilerinizi yedekleyiniz. ODIN üzerinden güncelleme yapmak istiyorsanız ilk olarak vereceğimiz bazı dosyaları indirmeniz gerekmektedir.
Odin3-v3.10.6-enkisa
İndirdiğiniz ODIN programından sonra ise cihazınızın modelline göre güncel olarak çıkan ROM dosyalarını indirmelisiniz. ROM dosyalarını ise Sammobile sitesinden indirmenizi tavsiye ediyoruz.
Güncelleme yani yazılım yükleme işlemine başlamak için cihazınızı Download Mode yani yazılım yükleme moduna almalısınız. Bu işlem aşağıdaki gibidir.
Download Mode
Peki Odin ile güncelleme işlemi nasıl yapılır onu görelim..
İlk olarak cihazınınızı Download Moda alınız.“Ses Kısma + Güç + Ev” tuşlarına aynı anda basın ve Warning (Uyarı) ekranı gelene kadar basmaya devam edin.Warning (Uyarı) ekranını geçmek için “Ses Açma” tuşuna basın. Artık Download Mode’undasınız.

Sammobile sitesinden indirmiş olduğunuz dosyayı Winrar ile açınız ve PDA yazan yere aktarınız.Bu işlemden sonra herşey hazırdır ve Start diyebilirsiniz.İşlem 10 dakika kadar sürecektir lütfen işlem sırasında hiçbir şekilde Odin programına ve cihaza müdahale etmeyiniz.
Not : Yapacağınız hangi güncelleme yada yazılım yükleme işlemi olursa olsun yapmanız gereken en önemli işlemler Google hesabınızdan çıkış yapınız ve mutlaka cihazda bulunan bilgileri yedekleyiniz. Aksi halde farklı bir durum olursa tüm bilgileriniz silincektir.

Önceki İçerikGhost Recon Wildlands Sistem Gereksinimleri
Sonraki İçerikVodafone Yeni Özgür Genç Paketi
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz