Sahte Microsoft Security Essentials Yazılımı Bilgisayarınızı Tehlikeye Atıyor

36
1748

Microsoft, kendi orjinal güvenlik yazılımı Microsoft Security Essentials’ın ismini kullanan sahte bir programa karşı kullanıcılarını uyardı.

Bilgisayarları internet üzerinden gelen olası tehditlere karşı koruyan güvenlik yazılımları, virüslere karşı etkin bir çözüm sağlıyor. Ancak her güvenlik yazılımına güvenmemenizde fayda var; zira bazı güvenlik yazılımları bilgisayarları korumak vaadiyle kullanıcıların karşısına çıksa da, aslında bilgisayarlara virüs bulaştırmaktan ve hatta kullanıcıların dosyalarını silmekten başka bir işe yaramıyor.

Microsoft da tam bu noktada geçtiğimiz günlerde kullanıcılarını uyardı: “Güvenlik yazılımımızın sahtesini yaptılar; dikkat edin, sakın yüklemeyin.” Microsoft’un ücretsiz olarak kullanıcılarına sunduğu Microsoft Security Essentials, virüslere karşı bilgisayarları koruyan bir güvenlik yazılımı. Ancak bazı uyanıklar bu yazılımın ismini kullanarak kendi sahte yazılımlarını geliştirerek kullanıcılara sunmuş durumda.

“Security Essentials 2010” ismini taşıyan ve logo olarak Windows’un logosunu kullanan bu sahte yazılım, kendini başarıyla gizliyor. İsim benzerliğini kullanarak kullanıcıların bilgisayarına sızmaya çalışan bu sahte güvenlik programının aslında kendisi bir virüs ve kullanıcıların dosyalarına virüs bulaştırabiliyor, hatta silebiliyor.

Bu programın sahte olduğunu belirlemek ise oldukça kolay. Öncelikle bu sahte programı bilgisayarınıza kurduğunuzda bir üst sürüm için kullanıcılardan ücret talep ediliyor. Oysa Microsoft’un kendi ücretsiz güvenlik yazılımının bir üst sürümü bulunmadığı gibi, kullanıcılardan da herhangi bir ücret talep edilmiyor.

Sahte antivirüs programı

Microsoft’un orjinal güvenlik yazılımı: Microsoft Security Essentials

Aslında Microsoft’un başına gelen bu olay ilk kez yaşanmıyor. Daha önce de bazı popüler güvenlik araçlarının sahte sürümlerinin geliştirildiği biliniyor.

SAHTE GÜVENLİK YAZILIMLARINDAN NASIL KORUNMALI

Sahte güvenlik yazılımları orjinalinden ayırmak bazı zamanlar oldukça kolay olsa da, özellikle yazılımlarla arası çok iyi olmayan kullanıcılar sahte araçları bir bakışta anlayamayabiliyor. Bu nedenle güvenlik yazılımı kurarken mutlaka güvenlik yazılımını geliştiren şirketin resmi web sitesine girmeli veya güvenilir web sayfalarından bu programları indirmelisiniz. Bunun dışında Microsoft Security Essentials, Kaspersky Internet Security, avast, Avira, Antivir, nod32 ve Norton gibi popüler güvenlik programlarını kullanmakta da sonsuz fayda var.

Sahte Security Essentials 2011 Yazılımını Silme (Kaldırma) Yöntemi – Denenmiş Yöntem

Selim Öztürk / hurriyet.com.tr

Önceki İçerikFacebookta profil gizlilik ayarları nasıl yapılır?
Sonraki İçerikEn ilginç Facebook grupları
En güzel kayboluş tarihi bir kentin sokaklarında olur, en güzel unutuş sevdiğiniz bir romanın sayfalarında olur, ama her ikisi de geçicidir. Webmaster, seo uzmanı, sosyal medya uzmanı, amatör fotoğrafçı.

36 YORUMLAR

  1. arkadaşLar ben farketmedm bu proqramı yükLemişim ve bu proqramı satın aLmamı istio bu durumda sanırım sahte proqramı indirmişim bu proqramı nasıL siLcemm noLur Yardımm edin nasıL kaLdırabiLrm bu proqramı aciL Yardm noLur ! 🙁 :'( :B: :-/ I-(

  2. neymiş sahtesini belirlemek çok kolaymış sahte olduğunu zaten biliyoruz nasıl kaldırcaz onu söyleyin kafayı yiyecem ya tüm dosyalara baktım yerleştiği yeri bulamadım bulsam silmesi kolay biyerlere girmiş yok

  3. evet ya banada dadandı silemiomda bi yardım edin büyük ihtimalle avast yüklediydim ordan bulaştı geri sildiydim ama bu silinmio dosyalara giremiorum video izlerken yarıda kapatıo ha bire domuz sesiyle birlikte bi dosya gelio yok saydıkca 1dk içinde yine gelio nasıl engelliyebiliriz biz bunu format dan başka bi çaresi varmı ?
    :'(

    • Kesinlikle size yüklemenizi istediği hiçbirşeyi yüklemeyiniz aksi halde sisteminizi komple ele geçirecektir. Güvenli kipe geçerek temizlemeniz gerekecek. Yada sisteminizi geri yükleme yaparak geri bir tarihe alıp antivirüsü bir süre devre dışı bıraktıktan sonra güvenilir bir programla tarama yaptırabilirsiniz. Size tavsiyem google üzerinden bulabilirsiniz AVG Pro Internet Security yada Antivirüs 2011 kullanmanız.

      AVG Pro ücretsiz bir yazılım olmadığı için burada paylaşmamız söz konusu değildir.

    • Girdiğiniz bir siteden yemiş olduğunuz bir zararlı olabilir. O da bilgisayarınıza kendi güvenlik yazılımını kurmanız için zorlamaktadır sizi. Güvenli kipe geçerek güvenli bir antivirüs programı ile tarama yaptırın olmadı eğer yapabiliyorsanız sistem geri yüklemeyi kullanarak eski bir tarihe bilgisayarınızı yükleyin. Ve daha sonrasında antivirüs taraması gerçekleştirin.

  4. ya pc m gözümün önünde eriyor bi yardımcı olun lütfen bu bilgi yetersiz 🙁 :'( kafayı yicem herdakkada bir önüme çıkıyor napmalıyım…LÜTFEN YARDIM

    • Güvenli kipe geçerek güvenli bir antivirüs programı ile tarama yaptırın olmadı eğer yapabiliyorsanız sistem geri yüklemeyi kullanarak eski bir tarihe bilgisayarınızı yükleyin. Ve daha sonrasında antivirüs taraması gerçekleştirin.

  5. kardeşim geri yüklama yapamıyozki eror verio silinmio bu programı bn indirmedimki bi gün elektrik kesildi geldiğinde buprogramı gördüm kafayı yiyecem

  6. ya arkadaşlar sistemide geri yükletmiyo bu program onada engel oluyoo ha bire karşıma çıkıp duruyoo antivirüs prog da kaldırmyoo bu virüsü bunun başka yolu yok mu ?

  7. ya kardesım biri guncel ücretsiz bi antivir söylesin pc öldü hiçbişi yapamıyorum konuyu acan arkadas tarihi geri almaktan baska bu programı kaldırmak icin yapabılecegımız bısı yokum ??

  8. ctr+alt+delete işe yaramıyor maalesef çünkü görev yöneticisinin açılmasına izin vermiyor bu virüs. temizlemenin başka yöntemi yoksa format attıracağım mecbur. :'(

  9. :S Yaaa aciLL yarDmmm pLease … ctrl + alt + delete yapamıoRmm vee işlemlerii bu şekilde gerçekleştiremiyorumm. avg yükledimm Yinee işe yaRamıyoRR 0ff yrDm etsn birii progrm ismi söyleyin bari indiriyimm … 🙁

  10. birsey indirecekseniz microsoft.com dan indirin
    baska diger sitelere fln guwenmeyiniz
    benim laptoptada viruz var ondan cok dikkatli
    sectim viruz programimi.. format cekerek nereye kadarki
    en iyisi viruz cdsi alin silin. indirmeyiniz
    tarama yapior ondan sonra bir ucret talep ediorsa
    silemesi icin o viruz programi uc kayitcilarindir
    :'(

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz