Sahibinden.com Güvenilir Mi?

0
4917

Sahibinden.com Güvenilir Mi?

   Ağırlıklı olarak ikinci el ürün satan bireysel kişilerin ürünlerine ev sahipliği yapan bir site olması sebebiyle, Sahibinden.Com’un güvenilirliğinden önce, ihtiyacınız olan ürünü alacağınız mağazanın güvenilirliğini mercek altına almanız gerekmektedir. Çünkü Sahibinden.com sitesi son derece hızlı bir sunucuya ve gelişmiş bir güvenlik ağına sahiptir. Kullanıcılarının kendileri paylaşmadıktan sonra kişisel bilgilerini büyük bir titizlikle korur. Site sadece satıcılar ile müşteriler arası bir köprü kurar. Arabadan kameraya, ev eşyalarından okul malzemelerine kadar pek çok ürünü bünyesinden barındıran, geniş bir ürün yelpazesine hitap eden sitede, satışı mağaza ya da bireysel kullanıcılar yapmaktadır. Sahibinden.Com sitesi sadece bu mağaza ya da bireysel kullanıcılara ev sahipliği yapmaktadır.

Genelde araç ya da ev gibi büyük meblağlar içeren bir satış gerçekleşecekse, kişiler yüzyüze görüşüp noter huzurunda gerekli işlemleri yapıp bu satışı gerçekleştirir. Sahibinden sitesi bu tarz büyük meblağlı satışlar gerçekleştiren bireylerin ürünlerine de ev sahipliği yapmasından ötürü burada güvenilirlik tamamen kişileri bağlamaktadır. Herhangi bir dolandırıcılığın önüne geçmek adına, piyasa fiyatının çok çok altında ürünleri satan bireylerden uzak durmanızı tavsiye ediyoruz. Ayrıca, ürünü görmeden para ödememenizi, size herhangi bir teminat sağlamadan ön ödeme yapmanızı isteyen bireylerden de uzak durmalısınız.

Eğer site içerisindeki bir mağazadan alışveriş yapacaksanız, ilgili mağaza hakkında internette varsa kullanıcı yorumları, mutlaka okuyun. Bir otomobil alacaksanız, sigortadan kaza kaydını sorgulayın, değişen parçası olup olmadığına dikkat edin. Satıcının yazdığı notlar ile araç sorgulama sonrası elde ettiğiniz verilerin örtüşmesi ürün sahibinin güvenilirliği hakkında kısmen de olsa bize bilgi verir. Aracın kilometresi ile oynanıp oynanmadığına bakın. Bunun için muayeneleri takip edebilirsiniz. Bir önceki muayenede aracın kilometresi 180.000 iken bir sonraki muayenede yine 180.000 olması pek de mantıklı değil öyle değil mi? Bu araç iki muayene arası hiç kullanılmadı mı? Böylesi durumlara şüphe ile yaklaşmanız yine sizin paranızı koruyucu tedbirler arasındadır.

Burada yüzlerce madde sıralayabiliriz. Ancak, her ürün için dikkat edilecek hususlar farklılık gösterecektir. Bu yüzden, alacağınız ürünü iyi tanıyın, satıcıya dikkat edin. Yineliyoruz Sahibinden.com sitesi güvenilirdir, ancak ürün satıcılarına dikkat edin.

Önceki İçerikGaranti Bankası Sanal Kart Oluşturma
Sonraki İçerikSahibinden Get Nedir?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz