qvo6 Nasıl Silinir Resimli Anlatım

2
1633

virus

İnternet tarayıcılarının en popüler baş belası artık farklı kısayollar ile hazırlanmış siteler yada aramar motoruna benzeyen vb siteler oldu.Bunlardan biride qvo6 isimli bu uygulama bilgisayarınıza girdikten sonra silsenizde tamamen silinmiyor ve baya sizi uğraştırıyor.Bu uygulamalar tam olarak anlatıldığı gibi virüs değildir sadece biraz daha popüler olmak için yapılan uygulamalardır.

Bu işlemden kotunmak için ilk olarak internette dolaşırken her karşınıza çıkan pencere evet dememelisiniz.Yani girdiğiniz internet sitelerinde karşınıza gelen ufak pencereleri kapatmanız gerekmektedir.Aksi halde hiç farkına varmadan indirip otomatik olarak kurulabilir.Bu uyarılardan ençok karşınıza çıkan anasayfa olarak ayarlamak istermisiniz cümlesidir.
Tabiki hayır seçeneğini işaretlemeniz gerekmektedir.

Şimdi ise bu uygulama nasıl kaldırılır nasıl silinir onu resimli olarak anlatacağız.

İlk olarak hangi tarayıcıyı kullanıyorsanız onunla başlayalım.Şu aralar en popüler tarayıcı google tarafından üretilen chrome internet tarayıcısıdır.İlk olarak chrome tarayıcısı için ansayfa değiştirme işlemini yapınız.Bunun chrome ayarlar bölümnden yapabilirisiniz.Aşağıdaki resimde bu ayarlar gösteriliyor.
google_ chrome_anasayfa_degistirme

Daha sonra ise chrome iconu üstüne geliniz ve sağ tıklayınız oradan en altta özellikler bölümüne geliniz ve tıklayınız.Karşınıza chrome için özellikle paneli gelecktir.Yukarıda kısayol bölümüne gelecektir.Burada chrome tarayıcısının kısayolda hangi yolu izlediğini gösterir.Siz burdan aşağıdaki resimdeki gibi qvo6 yazan yeri yolu siliniz.
google_chrome_qvo6_silme

Bu işlemlerden sonra ise bu yazılımın bilgisayardan bıraktığı kayıt izlerini sileceğiz.Bu işlem için Başlat>>Çalıştır bölümüne Regedir yazmanız gerekmektedir.Bu bölümde düzen bölümünde bul sekmesi bulunmaktadır.Bul bölümüne qvo6 yazarak arama yapınız.Bu işlem qvo6 kelimesi bitene kadar yapınız.

regedit_google_chrome

Bu yukarıda anlattığımız yöntem için diğer tarayıcılar içinde yapabilirsiniz.Yani Mozilla Firefox,Internet Explorer internet tarayıcıları içinde yöntem değişmeyecektir.

Önceki İçerikPokki Nedir ? Pokki Nasıl Kullanılır ?
Sonraki İçerikFoursquare Hesabı Nasıl Kapatılır
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz