Perma Saç Modelleri

0
2232

perma-nedir-modelleri
Merhaba sevgili takipçiler. Bugün sizlere perma nedir?, perma modelleri, perma nasıl yapılır? gibi kafanızdaki sorulara cevap vermek için bu konuyu hazırladık.

Öncelikle ilk olarak perma nedir? ona yanıt verelim.

Perma, saçlarınızı perma çubukları yardımı ile ve kimyasal birtakım ilaçlar kullanarak saçlarınızın bukleler halinde ya da kıvırcık biçimde şekil verilmesi işlemine verilen isimdir. Boyutları farklı perma çubukları ile saçlar sarılarak belirli bir zaman bekletilir ve saçların geçici olarak kıvırcık ya da dalgalı olarak kalması sağlanır.

Bunlara örnek verecek olursak en iyi örnek düğün zamanları gelinlerin saçı ya da düğüne hazırlanan bayanların saçlarını genellikle perma yaptırması olabilir.

Perma nasıl yapılır?

Öncelikle saçlarınıza perma yatırmak istiyorsanız eğer kesinlikle uzman bir kuaför bulup ona danışmanız gerekiyor. Bunun nedeni perma her saça yapılamamakta, saçınızı yıpratabilmektedir. Perma işlemine başlamadan önce kuaförler saçı permaya uygun hale getirmelidirler. Güzel ve doğal bir görünüm olmasını istiyorsanız saçlar öncelikle güzelce yıkanıp durulanmalıdır.

Saçlarınızda kırıklar varsa eğer ve bnları aldırmak istiyorsanız kuaförünüze belirtmelisiniz. Saçlarınız temizlendikten ve güzelce kurulandıktan sonra kimyasal içeriklerle birlikte güzelce sarılarak bekletilme işlemine alınır. Sona bu işlem bitince çubuklar çıkarılıp saçlar yıkanıp kurulanır. Perma işlemi bu şekilde sonlandırılır. Ancak kalın perma yada ince permadan hangisini istiyorsanız bunu önceden kuaförünüze söylemelisiniz.

Peki, perma neden yaptırılır?

Bazen kafanızda neden perma yaptırabilirim yada yaptırmalıyım gibi sorular olabilir. Perma saç modelleri yaptırmak herkese yakışmayabilir. Nedeni sönmüş ve yıpranmış gibi görünen saçlarınızdan kurtulup farklılık yaratmak için perma yapılabilir. Perma işlemi sonrası saçlar çok canlı göründüğü için bu tür modelleri deneyebilirsiniz. Permadan sonra oluşan bukleli saçlar sizleri daha şık ve trend göstereceği için bu işlemi yaptırabilirsiniz.

Aslında perma saç modelleri 2015 yılında daha fazla popüler oldu, çünkü artık permada saçlar yıpranmıyor ve kuaförler teknolojiye ayak uydurup daha modern cihazlar ve aletler kullanıyorlar. Sizlerde en yakın kuaförünüze gidip permaya uygunsa saçlarınız için 1 defada olsa deneyebilirsiniz.

Perma Neden Yaptırılır?

Neden yaptırılır sorusu kafanızda canlanabilir. Tabi sönmüş ve düz saçlarınızdan kurtulmak farklılık yaratmak, canlılık kazandırmak içni bu tip bir değişiklik yapabilirsiniz. . Perma yaptıran bayanlar bukleli saçlar ile daha çekici hissettikleri için kullanırlar.

Önceki İçerikFacebook Sayfa Engelleme Nasıl Yapılır
Sonraki İçerikGelen Aramaları Nasıl Engellerim
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz