Oyunlar ve Facebook beynimizi değiştiriyor

0
878

Greenfield, Facebook benzeri sosyal paylaşım sitelerinde takıntı derecesinde fazla vakit geçirmenin beynimizin çalışma şeklinde değişikliklere yol açabileceğine dikkat çekti. En önemli etki ise giderek duyarsızlaşmamız ve tepkisizleşmemiz. Greenfield’ın iddiasına göre bilgisayar oyunlarında oyuncuya her zaman yeniden başlama şansı verilmesi, hatalarımızdan ders çıkarma yetimizi olumsuz etkiliyor ve bu yüzden bilgisayar oyunlarına fazla vakit ayıranlar obezite gibi kötü ve çok yemek yeme ile ilgili sorunlarla karşı karşıya kalıyor. Susan Greenfield, geldiğimiz noktada özellikle Facebook, Twitter gibi sitelerde çok vakit geçirenlerin ve bilgisayar oyunlarının başından kalkamayanların durumunun incelenmesi gerektiğini ve bu konunun gelecek nesiller için son derece önemi olduğunu vurguladı

Oxford Üniversitesi’nin saygın nörologlarından Susan Greenfield tehlikye dikkat çekti.

İngiltere’nin en önmeli nörologlarından Susan Greenfield internet kullanımının beyin üzerindeki etkileri üzerine çok ilginç açıklamalarda bulundu. İnternetin, sosyal ağların ve bilgisayar oyunlarının en az küresel ısınma kadar ciddiye alınması gereken tehlikeler barındırdığına dikkat çekti.

Bilişim teknolojilerinin ilerlemesinin pek çok yararı olduğunu söyleyen Greenfield, önemli olanın bu faydaları elde ederken ödemek zorunda kaldığımız bedel olduğunun altını çizdi.

Greenfield, Facebook benzeri sosyal paylaşım sitelerinde takıntı derecesinde fazla vakit geçirmenin beynimizin çalışma şeklinde değişikliklere yol açabileceğine dikkat çekti. En önemli etki ise giderek duyarsızlaşmamız ve tepkisizleşmemiz.

Greenfield’ın iddiasına göre bilgisayar oyunlarında oyuncuya her zaman yeniden başlama şansı verilmesi, hatalarımızdan ders çıkarma yetimizi olumsuz etkiliyor ve bu yüzden bilgisayar oyunlarına fazla vakit ayıranlar obezite gibi kötü ve çok yemek yeme ile ilgili sorunlarla karşı karşıya kalıyor.

Susan Greenfield, geldiğimiz noktada özellikle Facebook, Twitter gibi sitelerde çok vakit geçirenlerin ve bilgisayar oyunlarının başından kalkamayanların durumunun incelenmesi gerektiğini ve bu konunun gelecek nesiller için son derece önemi olduğunu vurguladı

Önceki İçerikFacebookta hayran sayfası tuzağı
Sonraki İçerikPes 2011 Demo tek link indir
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz