Facebookta hayran sayfası tuzağı

1
1031

Facebook kullanıcılarının ilgilendikleri konularla ilgili olarak açılmış gruplara ya da hayran sayfalarına üye olurken dikkatli olması gerekiyor.

AVG’den Tony Anscombe, Facebook genelinde yaptıkları araştırma sonucu 12.000’e yakın zararlı içerik barındıran sayfa ile karşılaştıklarını bildirdi. Bu sayfalara üye olanlara gönderilen mesajlardaki ilgi çekici linklere tıklayanlar ise Zeus gibi pek çok truva atına ve virüse bulaşma riski taşıyor.

Facebook’ta gruplara ve hayran sayfalarına üye olmadan önce iki defa düşünmenizi öneririz. Güncel konular ya da sevilen sanatçılarla ilgili pek çok kötü amaçlı hayran sayfası yüzünden siz de dalgınlıkla bu zararlı içeriğe maruz kalabilirsiniz.

Özellikle şu iş için 1 milyon kişi bulurum, bu kişi için 100.000 mesaj toplayalım gibi başlıklara sahip sayfaların pek çoğunun sahte olduğunu unutmayın.

Önceki İçerikRamiz Dayının torunu Sekiz Kıvanç Tatlıtuğ çıktı
Sonraki İçerikOyunlar ve Facebook beynimizi değiştiriyor
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz