Outlook Ayarları Nasıl Yapılır

0
2036

Microsoft büyük bir değişiklik yaparak yıllarıdır hotmail olarak kullandığı mail uygulamasını daha gemiş bir kapsamlı bir çalışma ile ismini Outlook olarak değiştirdi.Outlook olarak birçok uygulamayı içerisinde barındırıyor ama en çok kullanılan sistemi ise bildiğiniz gibi mail kutusudur.Outlook daha önceden program olarak kullanılıyordu ama artık web ortamında hotmail değil Outlook olarak yoluna devam ediyor.

Bu konumuzda Outlook üzerinde bulunan bazı ayarlardan bahsetmek istiyoruz.
1-Outlook Yazı Tipi Ayarları
Outlook hesabınıza giriş yaptığınız zaman sağ üst köşede çark işaretine tıklayınız ve seçenekler bölümüne giriş yapınız.Outlook bölümünün birçok ayarını buradan yapabilirsiniz ve uygulayabilirsiniz.Giriş yaptığınız zaman ise sol bölümde yapmak istediğiniz ayarlar bulunmaktadır.Bundan biriside

outlook-yazi-tipi-ayarlari
Biçimlendirme, yazı tipi ve imza başlığı altında yollamak istediğiniz e-posta’nın yazı tipi yada imza tipini,büyüklüğünü ayarlayabilirsiniz.

2-Outlook Dil Ayarları
Aynı şekilde seçenekler bölümünden Dil ayarlarınızıda yapabilirsiniz.Buradan kullanmak isteidiğiniz dil ayarlarını yapabilir ve istediğiniz dil ile kullanabilirsiniz.

3-Outlook Gereksiz e-postaları engelleme
Buradan sizi rahatsız eden mail yollayan adresleri engelleyebilirsiniz.Günümüzde birçok firma reklam amaçlı yani ticaret yada dolandırıcı amaçlı mailler yollamaktadır.Bunları istediğiniz gibi girişini yaparak engellemek mümkün.Yapmanız gereken ayar ise vereceğimiz adrese giriş yaparak engelleme işlemine başlamak olacaktır.

outlook-mail-engelleme

buradan giriş yaptığınız zaman ise filtrelemek istediğini yada engellemek istediğiniz mail adreslerini yazabilir ve engelleme işlemini tamamlamış olursunuz..

4-Hesabınızı yönetme
Bu bölümden ise gizlilik ve güvenlik ayarlarınızı yapabilirsiniz.Hesap ayrıntıları bölümüne giriş yaparak (Hesap ayrıntıları (parola, adresler, saat dilimi)) işlem yapabilirsiniz.Buradan sizden tekrar şifre isteyebilir ve farklı bir sayfada açılabilir.Buradan Şifre Ayarları,Adres ayarları gibi bölümlere müdahale edebilirsiniz.

5-Otomatik tatil yanıtları gönderme
Bu bölümde ise meşgul olduğunuzda yada dışarıda olduğunuzda sizin belirlediğiniz otomatik cevabı karşı tarafa göndermektedir.Otomatik tatil yanıtları gönderme bölümü altında bu işlemi yapabilirsiniz.

6-E-posta hesaplarını içeri aktar
Farklı hesaplarda bulunan mail adreslerinizi Outlook adresi altında toplayarak kullanabilirsiniz.E-posta hesaplarını içeri aktar menüsü altında ise farklı firmalara ait mail uygulamaları bulunmaktadır.Bunlardan en çok kullanılanı ise Gmail,Yahoo gibi mail uygulamalarıdır.Burada bulunan kişilerinizi Outlook mail uygulaması altına geçirebilir ve buradan kullanmaya devam edebilirsiniz.

Önceki İçerikAndroid Telefonlarda 4.5G Ayarları Nasıl Yapılır
Sonraki İçerikSamsung Galaxy S7 Format Atmak-Sıfırlamak
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz