Opel Satıldı – Opel Ne Kadara Satıldı

0
1518

Opel Satıldı – Opel Ne Kadar Satıldı
Opel, Fransız şirket PSA Group’a resmen satıldı. Bir süredir devam eden General Motors’un Opel’i satışa çıkaracağı konusu, bugün resmiyete kavuştu. Fransız şirket PSA’ya 2.2 milyar Euro karşılığında satılan Opel, Peugeot ve Citroen ile aynı çatı altına girdi. General Motors tazminatlar ve şirketin dönüşümü için Opel’e 3 milyar euro ödeyecek.. İşte, Opel’in satışına yönelik detaylı bilgiler..

Peugeot ve Citroen markalarının üreticisi Fransa merkezli PSA Group, Opel’i ABD’li General Motors’dan 2.2 milyar euro karşılığında satın aldığını açıkladı. Peugeot satın almayla Avrupa pazarında rakibi Renault’u geçerek ikinciliğe yükselecek.

Peugeot ve Citroen araçların üreticisi olan Fransız PSA, ABD’li General Motors (GM) ile Opel’in satışı konusunda anlaştı. GM ve PSA’nın 3 Mart Cuma günü el sıkıştığı bilgisi yayınlanmıştı.

General Motors son 16 yıldır üst üste Avrupa’da zarar açıklıyor. Opel’in ödemek zorunda olduğu borç ve tazminat tutarlarının 10 milyar dolara yakın olduğu belirtiliyor.
PSA’nın patronu Carlos Tavares anlaşmayla ilgili olarak, “Avrupa’nın otomobil şampiyonunu yaratabiliriz” ifadesini kullandı.

1862 yılında Adam Opel tarafından Almanya’da kurulan Opel, 1931 yılında Amerika merkezli General Motors tarafından satın alınmış ve 86 yıl boyunca aynı grubun çatısı altında üretim yapmaktaydı.

Önceki İçerikHarika Tv Nasıl İptal Edilir
Sonraki İçerikiOS 8 Pil Ömrünü Artırma
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz