iOS 8 Pil Ömrünü Artırma

0
1200

Tüm akıllı tUygulamaların arka planda güncellenmesini kapatmak için “Ayarlar > iTunes & AppStore > Otomatik İndirme > Güncellemeler” yolunu izleyebilirsiniz.elefonların en büyük sorunu heralde şarj sorunu yani az giden bataryalar diyebiliriz.Özellikle İphone modelleri bu konuda diğer markalara göre biraz geride olduğunu herkes biliyor.Eğer İphone model bir cihazınız varsa bataryanız bir günü görmeyecek dersek yalnış birşey söylemiş olmayız.

Android cihazlarda uygulama olarak daha fazla seçenek olduğu için cihazın yazılım sistemine müdahale daha fazla oluyor ve çalışan uygulamaları farklı uygulamalarda kontrol edebiliyorsunuz.İphone cihazlarda bu gibi durumlar yeni yeni başladığı için son yazılımdan sonra batarya süresini nasıl uzatabiliriz onu göreceğiz.

Uygulama bölümünde yeni gelen bir özellik sayesinde hangi uygulamanın ne kadar batarya harcadığını görebiliyor ve o uygulamaları telefonumuzdan kaldırabiliyoruz.iOS 8’de uygulamaların oluşturduğu pil sorununu çözmek için “Ayarlar > Genel > Kullanım > Pil Kullanımı” bölümüne girerek bu işlemi yapabilirsiniz.

Güncelleme bölümünde ise android cihazlarda bu bölümü kontrol edebiliyorsunuz.Yeni İos 8 yazılımında ise güncelleme olayını kontrol altına alabilirsiniz.Bu durum biraz cihazda fazla batarya harcayabilir.İnternete bağlantısı olduğu zaman sizden habersiz güncelleme işlemine başlayabilir ve otomatik olarak güncelleme işlemine başlayabilir.

Konum servisi bölümünde batarya sürenizi azaltan bir özelliktir.Bu özellik otomatik olarak GPS olarak açılmaktadır ve her bölümün yerini belirtmek için çalışır ve batarya süresini kısaltır.Bu özelliği kapatmak isterseniz Konum servisleri özelliğini kapatmak için “Ayarlar > Gizlilik > Konum Servisleri” yolunu izleyerek istemediğiniz uygulamalar için bu özelliği kapatabilirsiniz.Tabi bölümünü kapatmanızı önermiyoruz.Nedeni ise İphonumu Bul özelliği bu uygulama ile çalışmaktadır.Çalınma yada kayıp durumlarında başınıza dert çıkartabilir.

Wifi özelliğinde ise şifresiz kablosuz ağları otomatik olarak tarar ve bağlanmaya çalışacaktır ve sizden habersiz internet bağlantısı kuracaktır.Wifi’nin pil tüketimini azaltmak için “Ayarlar > Wifi > Ağlara bağlanmadan sor” seçeneğini kapatabilirsiniz.

Önceki İçerikOpel Satıldı – Opel Ne Kadara Satıldı
Sonraki İçerikKuş Nasıl Yakalanır
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz