Online Virüs Tarama Siteleri

0
1393

Her bilgisayarın olmazsa olmaz programlarından biriside bildiğiniz gibi virüs programlarıdır.Virüs programları sayesinde bilgisayarımızda bulunan kişisel bilgilerimizin güvenliği sağlanmış olur ve kötü amaçlı kişilerin eline geçmemesi sağlanır.Özellike kullanmakta olduğunu virüs programı güncel ve sürekli güncelleme yapıyorsanız fazla bir sorun yaşanmaz diyebiliriz.Tabi virüs programlarını artık sadece bilgisayarımıza indirmek değil aynı zamanda online olarak da kullanabilir ve bilgisayarımızı tarayabiliriz.

Online hizmet veren virüs tarama siteleri sayesinde küçük dosyaları bilgisayarımıza indirerek tarayıcı üzerinden bilgisayarımızı tarayabiliriz.

1-Eset.com/onlinescan
ESET Smart Security antivirüs yazılımıyla aynı işlemi gören online olarak kullanabileceğiniz güvenlik tarayıcısı bilgisayarınızı kolayca tarayabilir ve birçok kötü amaçlı yazılımdan sizi uzaklaştırabilir.Küçük bir dosya indirme işleminden sonra nerelerin taranacağınız soracaktır ve işleme başlayacaktır.İsterseniz bütün sistemi,istersenizde belirlediğiniz bölümü tarayarak işleme devam edebilirsiniz.Taramanın ardından karantinaya alınmış tüm dosyaları kaldırma veya bu dosyaların içinde ne tip zararlı yazılımların tespit edildiğini görme şansınız var.

2-F-SECURE ONLINE SCANNER
F-Secure online tarayıcı, bilgisayarınıza kurduğunu sistem gibi bir özellikle ile çalışmaktadır.Yani bilgisayarınıza indirdiğiniz ufak bir dosya sayesinde karşınıza çıkacak olan 3 farklı sistem ile tarama işlemine başlayabilirsiniz.Quick Scan seçeneğiyle zararlı yazılımların en çok saklandığı klasörleri, Full Scan seçeneğiyle tüm bilgisayarınızı taratabilir, veya taranacak klasörleri kendiniz belirleyebilirsiniz.Burada istediğiniz gibi tarama yapabilirsiniz.Ancak yazılımın çalışması için indirilmesi gereken dosyanın 72 MB boyutunda olması, ayrıca yalnızca Internet Explorer ve Firefox tarayıcılarının desteklenmesi nedeniyle F-Secure birinciliği ESET’e programına kaptırıyor diyebiliriz.

3-Panda ActiveScan
Panda’nın online taraması en az download gerektiren hizmetlerden biri; bu yüzden özellikle yavaş bir internet bağlantısına sahip olanlar için oldukça kullanışlı olmayı başarıyor. Tüm ayarlar otomatik, kafa karıştırıcı hiçbir özellik yok. Ancak sadece belli tipteki zararlı yazılımlar ücretsiz olarak temizlenebiliyor, geri kalanlar içinse ücretli tam sürüm yazılım gerekiyor.

Bunlar sadece bizim seçtiğimiz 3 online tarama sistemidir.Birçok sistem bulunmaktadır.Tercih etmeniz gereken sistemler olarak öncelik gösterebilirsiniz.

Önceki İçerikOlmazsa olmaz WordPress eklentileri
Sonraki İçerikiPhone 5S ve iPhone 5 Karşılaştırması
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz