iPhone 5S ve iPhone 5 Karşılaştırması

0
3084

Geçtiğimiz günlerde Apple firması yeni cihazı olan İphone 6S ve İphone 6S Plus modellerini çıkardı ve fiyatları ile kullanıcılarını korkuttu diyebiliriz.Tabi bu durumda kullanıcılar bir önceki modellere gözlerini çevirdi.Genel olarak iphone kullanıcıları Android işletim sistemine sahip cihazları kullanmak istemez yani alışkanlıklar olarak bilinir.Yani İOS bir cihazdan Android cihaza geçiş yapanlar biraz olsun zorlanabilir ve istemezler.Bu gibi durumlar için yani yüksek maliyetli olan Apple modellerin yerine birkaç önceki modelleri tercih edenler artmaya başladı.Özellikle iPhone 5S ve iPhone 5 fiyatlarıda çok fazla düşüş olmadı ve satışları arttı.Bizde sizler için iPhone 5S ve iPhone 5 modelleri arasında bir karşılaştırma yaparak hangisini tercih edebilirsiniz yardımcı olmaya çalıştık.

Öncelikle buraya iPhone 5S’in üstün yönlerini yazacağız.

-İphone 5S modelinin işlemcisi İphone 5 modeline göre daha iyi bir işlemcidir yani güçlü bir işlemciye sahiptir.İphone 5S (Apple A7 dual-core 1300MHz Cyclone (ARM v8-based) işlemcisini kullanıyor.İphone 5 ise daha düşük ve yavaş bir işlemci olan (Apple A6 Dual-core 1200MHz) işlemciyi kullanıyor.

-İphone 5S ise batarya konusunda İphone 5 modeline göre biraz daha iyi diyebiliriz.3G açıkken İphone 5S daha uzun şarjı gider.

iphone5S-kiyasla

İphone 5 daha küçük bir cihazdır aralarında çok fark yok ama İphone 5 daha ele gelir bir cihaz olarak karşınıza gelebilir.(123.8 x 58.5 x 7.6 mm). 5S’in ebatları ise daha büyüktür (123.8 x 58.6 x 7.6 mm).

Aslında görünüm olarak çok bir fark göremeyebilirsiniz.Belirli özellikleri arasındaki o farklıları inceleyebilirsiniz ve diğer modellere göre satın alınabilir ve kullanışlıdır.

Tabi burada seçim sizin eğer siz İOS değil Android bir cihaz satın almak isterseniz fiyatları daha uygun olacaktır ve daha çok özellik ile karşılaşabilirsiniz.

Önceki İçerikOnline Virüs Tarama Siteleri
Sonraki İçerikİphone 6 ve İphone 6S Karşılaştırma
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz