On Numara Ne Zaman Oynanıyor

0
1564

On Numara Ne Zaman Oynanıyor?
Milli Piyango İdaresi tarafınca 2002 yılından itibaren başlatılan ve oynanan şans oyunlarından bir tanesidir. İsminden de anlaşılacağı üzere on adet numara üzerinden ikramiye verilmektedir. Kuponda yer alan yere 1-80 sayı arasından numaralar seçilir. Çekilişte 22 numara belirlenir. Şans çekiliş gününde belirlenen numaralarda sizin seçtikleriniz arasından 10 tane bilirseniz büyük ikramiyenin sahibi olursunuz. Bu büyük ikramiyeyi ise 9, 8, 7 ve 6 bilenler takip eder. Bu bahsedilen numaraları bilenler ve bilemeyenler ikramiye kazanırlar.

Her bir kolonda 10 tane sayı seçerek çekilişe katılabilirsiniz. Oyunda çok sayıda kolon ile de katılım sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda 2, 3 ve 4 çekiliş için de katılabilirsiniz. Ayrıca sen-seç olarak ta belirleme yapabilirsiniz. On numara oyunu her hafta olmak üzere, haftada bir kez ve pazartesi günleri yapılmaktadır. Bu oyunda kişilere düşen ikramiye grupları aşağıdaki gibidir.
6 ile 7 bilenler ve hiçbir numarayı bilemeyenler için ikramiyelerini bayiler,
8 ve 9 tane bilenler için bayiler ve MPİ Şubeleri,
10 yani büyük ikramiyeye hak kazananlar ise Genel Müdürler tarafından ödenmektedir.

Bu şans oyununa 18 yaşından küçüklerin katılması yasaktır. Ayrıca ellerinde kazandığına dair biletler bulunsa dahi ikramiye ödemesi isteme hakları bulunmamaktadır. Kazanan talihliler ikramiyelerini 1 yıl içerisinde tahsil etmeleri gerekmektedir. Aksi halde zaman aşımına uğrayabileceği gibi ikramiyelerini almak için hak iddaa edemezler. Biletlerin hasar görmesi ya da yırtılması gibi durumlarda biletleri geçersiz sayılabilir. On numarada dağıtılacak olan ikramiyeler, oynanan hafta içerisinde elde edilen hasılata göre belirlenir. Eğer büyük ikramiye için kazanan olmazsa, miktar bir sonraki haftaya devreder. Bu oyunlardan elde edilen gelir ise kanunlara göre devlet hizmetlerine kaynak olarak aktarılmaktadır.

Önceki İçerikKanal D Whatsapp İhbar Hattı Numarası
Sonraki İçerikTurkcell Avantaj 39 Paketi Nasıl Yapılır
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz