Öğretmen Olmak İçin Hangi Okulu Okumalıyım?

0
541

Öğretmen Olmak İçin Hangi Okulu Okumalıyım?
Öğretmenlik bitmek bilmeyen ve sadece iş alanında değil hayatınızda da devam ettirebileceğiniz bir meslektir. Küçük yaşlardan itibaren bu mesleğin büyüklerimiz tarafından bizlere aşınmışlığı oldukça çoktur. Ülkenin en çok merak edilen ve bir o kadar da rağbet gösterilen meslekleri arasında yer almaktadır. Çok okuyan araştıran ve paylaşmayı seven birisi iseniz bu meslek tam da size göre olabilir.

Öğretmenlik mesleği birkaç farklı yol ile ulaşılabilirdir. Öğretmen olmak için liseden eğitime başlayabilir ya da liseden sonra üniversite sınavlarına girerek buradan eğitim de alabilirsiniz. Eğer ki öğretmen olmayı çocukluk zamanlarınızdan beri hayal ediyorsanız orta okuldan liseye geçiş sınavlarında öğretmen liselerini tercih edebilirsiniz. Bu sizi liseden mezun olduğunuz gibi öğretmenliğe aday gösterecektir. Ama öğretmen liselerinde değil de normal lisede iseniz üniversite sınavlarına hazırlanarak, bölümlere yerleşebilirsiniz. Bunun için ise lise zamanlarında olmak istediğiniz öğretmenlik branşını belirlemeniz gerekecektir. Sayısal mı yoksa sözel mi olacağını belirlemeli ve ona göre lise yıllarında dallara ayrılarak istediğiniz branş üzerine daha çok çalışma yapabilirsiniz. İstediğiniz üniversitede öğretmenlik için bölüm araştırmadan önce sınavlara iyi çalışıp YGS ve LYS den iyi puan çıkartmalısınız. Üniversiteden girmiş olduğunuz yer bazen 4 sene bazen de 5 sene olabilmektedir. O sizin tercih ettiğiniz üniversiteye göre değişkenlik gösterebilir.

Başarılı bir şekilde önünüze gelen her sınavdan geçtiniz ve mezun oldunuz diyelim. Bu aşamalardan sonra da hemen işe başlayamıyor olabilirsiniz. Özel dershanelerde iş bulabilirsiniz. Ama devlet içerisinde iş bulmak istiyorsanız işiniz oldukça zor olacaktır. Çünkü her sene atanmayı bekleyen binlerce öğretmen adayı bulunmaktadır. Bunun için Kamu Personel Seçme Sınavına girmeli ve buradan olabildiğince yüksek puanı elde etmelisiniz. Tatmin edici bir puan elde ettikten sonra da atanma çitasına yine yakalanabilirsiniz. Devlet kadrolarına girmeyi başarabilirseniz bundan sonra size güneşli günler doğacaktır.Evet. Öğretmen olmak gerçekten de işini sevenler için oldukça güzel bir meslek. Ama bu işi hakkıyla ve iyi yapabilenlerin sayısı oldukça az. Meslek demek hayat demektir. Seviyorsanız hayat size bir yerde mutlaka gülecektir.

Önceki İçerikGoogle Play Store Güncelleme
Sonraki İçerikiPhone’umu Bul – Find My iPhone Nasıl Kapatılır
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz