Nufüs Cüzdanımı Kaybettim,Ne Yapmalıyım

0
2440

Neredeyse herkesin başına gelmiş yada gelebilecek bir durumdur bildiğiniz gibi Nufüs Cüzdanı kaybetmek..Tabi herkesin başına gelebileceği gibi kötü ve tehlikeli bir durumada dönüşebilir.Nufüs Cüzdanınız kaybederseniz yada çalınırsa neler yapmalısınız yada nasıl bir yön belirlemisiniz onları görelim…

Yerleşim yeri veya diğer adres Muhtarlığı ya da çalışılan Resmi Kurum yetkilisi tarafından düzenlenen Nüfus Cüzdanı Talep Belgesi ile Muhtarlığın bağlı olduğu İlçe Nüfus Müdürlüğüne müracaat edilmelidir. Nüfus Cüzdanı Talep Belgesindeki fotoğraf ile nüfus cüzdanına yapıştırılacak fotoğraf birebir aynı olmalıdır. Fotoğraf; alın ve çene açık olacak şekilde ön cepheden sivil kıyafetlerle son 6 ay içinde çekilmiş olmalıdır.

(18 Yaşından küçüklerde anne ya da babanın müracaatı, anne ve baba boşanmış ise Mahkemece çocuğun velayetini alan kişinin müracaatı gerekmektedir.)

Nüfus Cüzdanını kaybedenlere 73,00 TL idari para cezası uygulanır. Nüfus Cüzdanının gasp, hırsızlık, terör, yangın ve doğal afet sebebiyle kaybolması ve bu durumun belgelendirilmesi halinde idari para cezası uygulanmaz.

Nüfus Cüzdanı düzenlenirken İlçe Nüfus Müdürlüğü personelince Ehliyet, Pasaport,Aile Cüzdanı, Memur Cüzdanı, Avukat Kimlik Kartı, Basın Kartı gibi kimliği kanıtlayan belgelerin ibraz edilmesi istenebilir. Lütfen bu kimliklerden birini yanınızda bulundurunuz.

Önceki İçerikAmerika – Türkiye İphone Fiyatları Karşılaştırması
Sonraki İçerikAvea Taksit Planlama Sistemi Nedir
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz