Netmahal Arama Motoru Nasıl Kaldırılır

0
2498

netmahal-silmek-kaldırmak
Son zamanlarda internet tarayıcılarının en çok maruz kaldığı durum bildiğiniz ve yaşadığınız gibi arama motorları adındaki eklentilerdir.Bu eklentiler sayesinde google yada farklı bir arama motoru olarak ayarladığımız anasayfamızı reklamlarla ve çeşitli yönlendirmelerle tarayıcımıza yerleşerek daha aktif bir şekilde kullanmamızı engellemektedir.

Daha öncede bildiğiniz gibi farklı arama motoru eklenleri ile karışılatık bunlardan biri ise Portal Sepeti arama motoru oldu.Bu zararlı olarak görünen arama moturunu silmiştik ve ortadan akldımıştık.Şimdi ise Netmahal Arama Motoru Nasıl Kaldırılır onu göreceğiniz.Bu işlem için birkaç yöntem deneyeceğiniz.Yani konu içinde birkaç işlem ile bunu anlatacağız.

İlk olarak yeni çıkan YAC programı ile tarama işlemi yapacağınız.YAC programı resmi sitesinde bu gibi arama motorlarınız bilgisayarınızdan kaldırabildiğiniz görüyoruz.İlk olarak yac programı indiriniz ve bilgisayarınıza kurunuz.Bu program tamamen ücretsiz kullanımı kolay bir programdır.Daha geniş bilgi için konumuzu takip edebilirsiniz.

YAC : http://www.enkisa.com/yet-another-cleaner-25740.html

Diğer bir yöntem ise birkaç uygulama indirerek bilgisayarımızı taramak olacak ve daha sonra bu uygulamanın bulaştığı tarayıcıların uzantılarını ve kayıtlarınız temizlemek olacaktır.
Malwarebytes İndir
Adwcleaner İndir
yukarıdaki verilen programları bilgisayarınızı indiriniz ve kurulum işlemlerini yapınız.Bu programlar ile tarama işlemine başlayınız ve uygulamnanın zararlı olarak bildirdiği zararlı dosyaları siliniz.Eğer çıkan dosyaları silemiyorsanız bilgisayarınızı güvenli modda çalıştırarak öyle deneyiniz.

Sıradaki işlem ise regedit dosyalarını temizlemek olacaktır.Regedit dosyalarınız temizlemek için ise başlat>>çalıştır bölümüne Regedit yazmanız yeterli olacaktır.Bu işlemden sonra kök dizine giderek arama bölümünü çalıştırınız ve Netmahal yazınız çıkan tüm sonuçları siliniz.

regedit-netmahal-silmek

Son işlem olarakda internet tarayıcılarınız tek tek uygulayacağınız bir yöntem olacaktır.Bu yöntem ise her tarayıcıda sağ tıklayıp özellikle olarak giriş yapmanız gerekiyor.Daha sonra tarayıcı kısayollarına giriş yapmalısınız.

Başlatı tıklayın, arama bölümüne sırası Chrome yazın (veya firefox, Internet explorer).
Arama sonucunda listelenen Google Chrome kısayolunu sağ tuşla tıklayın. Özelliklere girin.
Hedef bölümünde yazan
http://search.netmahal.com/……

değerini silin. .exe” değerini görene kadar silin.

chrome-netmahal-silmek

İşlem tamamlandığı zaman ise kısayol ana adres olarak aşağıdaki gibi yazmalıdır.
“C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe”

Anasayfa Değiştirme Programı
Eğer bu işlemlerde netmahal uygulamasını kaldırmanız yetmediyse diğer bir yöntem olarak programı ile yani anasayfa değiştirme programı kullanarak yapabilirsiniz.Anasayfa Değiştirme programını vereceğimiz adresten indirebilirsiniz.Portalsepeti, v9, 22find, netmahal gibi tarayıcınızın giriş sayfasını değiştiren uygulamalardan sadece bir tıkla kolayca kurtulabilmeniz için geliştirilen Anasayfa Değiştirme programıdır.

anasayfa-degistirme_1_540x345

Önceki İçerikWindows Kişisel Bilgisayarınızı Korudu
Sonraki İçerikAndroid 4.4.4 Güncellemesi
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz