Nero ile İso Uzantılı Dosya Nasıl Yapılır

0
1400

Nero ile İso Uzantılı Dosya Nasıl Yapılır
Bildiğiniz gibi CD-DVD olarak kullandığımız materyeller zamanla deforme olarak kullanılmaz hale gelebiliyor ve yedeğini almazsak bilgilerimizin kaybolmasıda bununla beraber gelmektedir.Tabi bu bilgileri korumakda bizim elimizde olan bir durumdur.Yani zarar görmesini istemediğimiz CD-DVD lerimizi bilgisayar ortamında iso kalıp dosyalarını alıp bilgilerimizin kaybolmasını engelleyebiliriz.

Nero programı ile bildiğiniz gibi DVD-CD kopyalama işlemi yapılmaktadır.Tabi sadece DVD-DVD kopyalama işlemi değil DVD-CD lerimizi bilgisayara iso formatında kopylama fırsatınıda vermektedir.Bu bilgisayara kayıt ettiğimiz dosya uzantıları 2 farklı uzantı olarak kayıt olmaktadır.Bunlar nrg ve iso uzantılı dosyalardır.Genel olarak kullandığımız uzantı iso olduğu için bizde iso formatını anlatacağız.

İlk olarak kopyalamak istediğimiz DVD yada CD yi sürücüye koyunuz ve nero programını açınız.Daha sonra ise kopyala seçeneğini seçiniz.Burada sadece aşağıdaki resimdeki gibi image recorder olarak işlem yapmalısınız.
nero-iso-kopyalamak

Buradan Yak seçeneğini işaretlediğiniz zaman ise size nereye kayıt edilmesini istediğini soracaktır.Buradan istediğiniz ismi verebilirsiniz ve istediğiniz yere kayıt edebilirsiniz.Daha sonra istediğiniz gibi kopyalama işlemide yapabilirsiniz.
nero-iso-dosyası

Not : Bu işlem biraz eski bir işlem olabilir.Son zamanlarda ise yapılan durum usb belleklere atılarak iso dosyalarını kullanabilirsiniz.Özellikle ise en çok kullanılan işlem ise usb bellek ile format atma işlemidir.

Önceki İçerikuTorrent İndirme Hızı Nasıl Artırılır?
Sonraki İçerikAndroid Telefonların İp Adresi Nasıl Öğrenilir
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz