Android Telefonların İp Adresi Nasıl Öğrenilir

2
52652

Neredeyse tüm günlük hayatımızı bilgisayarlar ve akıllı telefonlar kaplamaktadır.Yani tüm işlerimizi ve eğlencemizi bu cihazlar üzerinden yapabiliyoruz.Haliyle bu cihazlara ait özellikleride öğrenmek bir zaman sonra mecbur hale geliyor ve araştırmaya başlıyoruz.Özellikle son zamanlarda en çok duyduğunuz kelimelerden biride ip adresi diyebiliriz.

İp adresi nedir
IP adresi (İngilizce: Internet Protocol Address), interneti ya da TCP/IP protokolünü kullanan diğer paket anahtarlamalı ağlara bağlı cihazların, ağ üzerinden birbirleri ile veri alışverişi yapmak için kullandıkları adrese denmektedir.

IP adresleri şu anda yaygın kullanımda olan IPv4 için 32 bit boyunda olup, noktalarla ayrılmış 4 adet 8 bitlik sayıyla gösterilirler. Örneğin: 192.167.10.5

Peki bu kullandığımız akıllı cihazların özellikle android cihazların ip adresini nasıl öğrenebiliriz.

Bu işlem için ilk olarak telefonunuzun wifi ayarlarını açınız ve bir ağ bağlantısı kurunuz.Daha sonra hangi bağlantı ile bağlandıysanız üzerine basılı olarak bekleyiniz.Karşınıza yeni bir sekme açılacaktır.Ağ yapınızı değiştirin sekmekesi geldiğinde ise ip adresinizi öğrenmek için bir bölüm gelecektir.

android-ip-adres-ogrenmek

Önceki İçerikNero ile İso Uzantılı Dosya Nasıl Yapılır
Sonraki İçerikBilgisayardan Virüs Nasıl Temizlenir?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz